KISS-kost® hvad er det?

23 mar, 2015 | Viden og Forskning

KISS-kost® står for Klinisk InSulin Sænkende kost, og KISS-kost® er kort fortalt din enkle og naturlige vej til mere stabile insulin- og blodsukkerniveauer.

Det er ikke svært at leve efter principperne i KISS-kost®, faktisk tværtimod. Det handler i al sin enkelhed bare om at vægte dit madindtag anderledes, end du måske gør i dag. Fokuser på flere gode fedtstoffer og proteiner i maden, og langt færre kulhydrater, i særdeleshed de kulhydrater, der giver hurtige blodsukkerudsving. Dem har du faktisk bedst af helt at udelade. Derimod indgår de kulhydrater, der ikke belaster så meget, som eksempelvis de fleste grønsager og rigtigt fuldkorn selvfølgelig i den alsidige KISS-kost®.

Det, du vælger at spise, er det, der bestemmer dine blodsukker- og insulinniveauer. Derfor kan du faktisk selv regulere niveauerne ud fra dine valg af fødevarer og måltider i løbet af dagen. Den fødevaregruppe, der påvirker blodsukkeret mest, er kulhydraterne. Derfor kan det betale sig at være særdeles kvalitets- og blodsukkerbelastningsbevidst i sit indtag af kulhydrater, hvis ønsket er balance. Dette indtag kan nemlig have afgørende og stor betydning for reguleringen af såvel blodsukker- som insulinniveauerne i kroppen.

KISS-kost® handler dog ikke om kulhydratindtaget alene. Det handler også om at få flere gode fedtstoffer ind i sine daglige måltider og mere protein. Cirka en tredjedel af hver, og læge Bjarne Stigsby, der er ophavsmanden til KISS-kost®, giver i bøgerne Spis dig Rask og i særdeleshed i Spis dig fra Diabetes letforståelige redskaber, anvisninger og opskrifter tilKISS-kost®. Så det er lige til at gå i gang med. Bjarne Stigsby forklarer, så det er til at forstå, sætter det enkelt op og kommer med opskrifter på helt almindelig mad, som mange danskere spiser.KISS-kost® skal ses som en vedvarende livsstilsomlægning, og modellen tilbyder ikke bare effektive redskaber til afbalancering af insulinniveauerne, men også til stabile blodsukkerniveauer, mere energi og lavere vægt. KISS-kost® kan faktisk ses som helt naturligt sygdomsforebyggende. Bjarne Stigsby udtaler: Vi lever kun en gang, og det er helt urimeligt, at så mange mennesker trækkes med så mange livskvalitetsforringende sygdomme, som ville kunne helbredes helt eller i det mindste bedres bare ved at spise lidt anderledes – men meget anderledes end de officielle kostråd.

Du kan læse artiklen Sæt fokus på insulin af læge Bjarne Stigsby HER
Du kan læse min omtale af bogen Spis dig fra Diabetes HER og Spis dig Rask HER
Du kan finde opskriften på Bjarnes Italienske kødboller HER og Broccolicreme HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder, og du kan også dele artiklen med dine venner. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!