Broccoli creme

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Broccoli creme

     8

Broccoli er verdens sundeste grønsag, og denne broccoli creme er ikke bare delikat, den er også sund og top anvendelig. Den kan serveres som tilbehør til fisk og fjerkræ, som dressing over salater eller som smørelse til smørrebrød og sandwiches. Broccoli creme er let at lave og kan holde sig i køleskab i en beholder med tætsluttende låg i cirka fire dage. Denne opskrift er fra bogen Spis dig fra Diabetes af Bjarne Stigsby og Maria Falck Stigsby, udgivet af Politikens Forlag. Du kan læse min omtale HER

Ingredienser 4 prs. som tilbehør

1 stor buket broccoli
1 stort løg
1 mellemstort hvidløgsfed
½ spsk olivenolie
1 dl skyr 0,2 %
1 tsk smør, saltet
50 g parmesan 32+
½ tsk friskrevet muskatnød
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl og damp broccolien i letsaltet kogende vand. Pil og skær løget i mindre stykker, pil og pres hvidløgsfeddet, og steg begge dele i olie i en kasserolle, til de er blanke. Kom løgene, den dampede broccoli og skyr i en blender med 1 tsk smør, og kør, til du har en jævn mos. Riv parmesanosten sammen med mosen. Alternativt kan du rive den ene halvdel af osten ned i mosen og skære den anden halvdel i flager og drysse som pynt oven pa den færdige broccoli creme. Rør lidt revet muskatnød i mosenog smag til med salt og friskkværnet peber.

Du kan finde opskriften på Italienske kødboller HER
Du kan læse læge Bjarne Stigbys artikel Sæt fokus på insulin HER
Du kan læse min omtale af Bjarne Stigbys bog Spis dig fra Diabetes HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.