Italienske kødboller

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Italienske kødboller

     5

Italienske kødboller smager af sol og af Italien, og disse er velkrydrede og velsmagende. De kan serveres med en god, hjemmelavet tomatsauce og bønnepasta eller som tilbehør til en god salat eller med broccoli creme. Denne opskrift er fra bogen Spis dig fra Diabetes, skrevet af Bjarne Stigsby og Maria Falck Stigsby. Læs mere HER

Ingredienser 4 personer

1 løg
3 mellemstore hvidløgsfed
4 skiver Wasa Ragi
400 g magert hakket kalvekød
1 mellemstort æg
50 g grøn pesto
½ spsk skal fra usprøjtet citron
1 spsk basilikum
2 tsk knust fennikel
½ dl skyr 0,2 %
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pil løg og hvidløg, skær dem i mindre stykker, kør i foodprocessoren, og kom det i en stor skål. Tilsæt Wasa Ragi-skiverne i foodprocessoren, kør dem til rasp, og kom det i skålen med løg. Tilsat kød, æg, skyr, pesto, reven citronskal og krydderier. Rør farsen jævn, og stil den i køleskabet i minimum ½ time. Form farsen til kødboller, og kog dem i en gryde med vand. I starten falder de til bunds. Kog dem i yderligere 2-3 minutter, når de kommer op til overfladen. Kog ca. 6 ad gangen.

Se også opskriften på Broccoli creme HER
Du kan læse læge Bjarne Stigbys artikel Sæt fokus på insulin HER
Du kan læse min omtale af Bjarne Stigbys bog Spis dig fra Diabetes HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.