Morgenmadsprodukter under lup

Forsiden Viden og Forskning Morgenmadsprodukter under lup

     5
morgenmadsprodukter under lup

I USA sætter FDA – U.S. Food and Drug Administration – ind mod sygdom og overvægt. De skriver i deres pressemeddelelse, at indtag af sund mad kan sænke risikoen for kronisk sygdom.

Rigtig mange mennesker kender muligvis ikke forskel på, hvad der er sund, og hvad der er usund mad, lyder det. Derfor vil FDA hjælpe den enkelte amerikaner med at forbedre deres kendskab til fødevarers sundhedsgrad, så de selv kan blive sundere, og tiltaget forventes at redde liv. Jeg ville ønske, at et uvildigt organ ville varetage samme vigtige opgave herhjemme, så vi kunne få luset ud i alle de ulødige fødevarer, der findes på supermarkedernes hylder, gemt bag farvestrålende og ofte indbydende emballager.

Men i USA skal fødevarer, der er reguleret af U.S. Food and Drug Administration, altså opfylde visse krav for at kunne gå under betegnelsen ´sunde´. Fra den 28. september i år trådte disse nye FDA-krav i kraft i USA, og det betyder, at morgenmadsprodukter, som du måske troede var sunde, måske slet ikke passer til den betegnelse ifølge de nye definitioner på, hvad der er sundt.

For at leve op til betegnelsen ´sund´ skal produktet leve op til flg. kriterier:

1. Kornprodukter skal være mindst ¾ fuldkorn
2. Kornprodukter må max. Indeholde 1 g mættet fedt
3. Kornprodukter må max. indeholde 230 mg natrium og 2,5 g tilsat sukker.

Det betyder, at produkter som Corn flakes, Cheerios, Frosty minihveder, Special K, Rosinklid, Life samt Honningbunter af honningristet havre IKKE lever op til betegnelsen SUND.

Disse nye vejledninger er iværksat på baggrund af konferencen i Det Hvide Hus om sult, ernæring og sundhed. Det er iværksættelsen af en national strategi, der har til formål at sætte en stopper for sult, at forbedre ernæringsstatus og sundhed samt øge graden af fysisk aktivitet inden 2030, Skriver FDA i sin pressemeddelelse.

Tænk hvis vi gjorde det samme herhjemme, så var det slut med ´sandkage´rugbrød, med frosne ovnkartofler, tilsat sukker, masser af søde morgenmadsprodukter og meget mere. Men indtil videre må vi klare os med ovenstående amerikanske informationer og ellers tommelfingerreglen om at lave sin mad fra bunden af gode og ærlige råvarer.

Du kan læse artiklen her om Mad til børn – sund mad til børn
Her kan du læse artiklen Fast food kan påvirke børns intelligens

Var du tilfreds med denne artikel Morgenmadsprodukter under lup? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.