Naturlig Behandling af Depression og Vintertristhed

9 nov, 2017 | Viden og Forskning

Naturlig behandling af depression og vintertristhed. Hvad enten du er mester i maratonløb, stresset forretningsmand eller fortravlet småbørnsmor, så kan du opleve depressive perioder og nedtrykthed i dit liv. Depression er en yderst kompleks tilstand, der rammer bredt og ofte medfører stor tristhed, en enorm træthed samt handlingslammelse.

Flere og flere danskere oplever udfordringer med humøret, og næsten en halv million af os danskere tager hver dag en såkaldt lykkepille. Det er lidt fortvivlende at tænke på, at hver tiende dansker er depressiv. Hvad kan det skyldes og er lykkepiller altid det rigtige svar?

Der kan være mange årsager til depression, også grunde der kræver såvel medicinsk som psykiatrisk behandling. Men mange depressioner kan efter min mening forebygges eller afhjælpes ved i højere grad at sætte fokus på helt konkrete og helt basale mikronæringsstoffer. Vitaminer og mineraler, som er afgørende for at vi selv kan danne de humørfremmende signalstoffer i kroppen. Ved at sikre kroppen tilstrækkelige mængder af disse mikroskopiske næringsstoffer, kan vi skabe balance i den indre biokemi og dermed såvel forebygge som afhjælpe indre biokemisk kollaps. Hermed fem enkle råd, der kan undersøges og anvendes efter behov:

1. Det kan være en god ide at være ekstra kritisk i relation til indtag af stimulanser. Sukker, hvidt brød, kaffe, sort te og alkohol kan ligesom stress dræne kroppen for vitale næringsstoffer. Udelad så vidt muligt disse fødeemner og modvirk eventuel stress med ro og hvile.

2. Indtag af tilstrækkeligt med omega 3 fedtsyrer hver dag fra hørfrø, hørfrø- og hampefrøolie eller højkvalitets fiskeolie, udvundet af små, fede fisk er en rigtig god investering i relation til at skabe optimal hjernekemi, kropsbalance og bedre humør.

3. Sørg for tilstrækkeligt høje B vitamin niveauer i kroppen. B vitaminerne er afgørende for dannelsen af de humørfremmende signalstoffer serotonin og melatonin. Har du forhøjet homocystein, så er det eksempelvis tegn på, at du mangler B6, B12 og folinsyre i kroppen. Tilstrækkeligt høje B6 vitamin niveauer er blandt andet afgørende for dannelsen af serotonin. Rigtig mange mennesker, der oplever depression, mangler dette vigtige vitamin. Derfor kan det være en god ide at tage et B6 vitamin tilskud sammen med et B kompleks dagligt, og altid sammen med en multivitamin/mineralpille af høj kvalitet.

4. D3 vitamin har ligeledes stor betydning for vores humør. Lave D3 vitamin niveauer kædes sammen med udvikling af mange sygdomme, herunder også depression. Vi danner D3 vitamin ud fra solens stråler, vel at mærke kun når vi opholder os i solen uden solcreme. Det kan derfor for de fleste danskere være en rigtig god ide at tage D3 vitamin tilskud hele vinteren fra september til maj, hvor vi ikke får så meget sol. D3 vitaminer skal altid indtages sammen med en multivitamin/mineralpille af høj kvalitet, da disse mikronæringsstoffer spiller sammen og er afhængige af hinanden for at kunne virke optimalt.

5. Dagslys om dagen, fuldstændigt mørke om natten og lidt motion hver dag er også faktorer, der har betydning for dannelsen og balancen mellem dine signalstoffer. Vær derfor opmæksom på alle tre ting.

Oplever du depression og vil du gerne supplere ovennævnte med naturlige humørstimulerende midler, så kan du læse mere i de to efterfølgende indlæg. Her tillader jeg mig at foreslå to konkrete produkter, der er helt naturlige og bivirkningsfri. Du kan finde mange informationer om vitaminer og mineraler samt om omega 3 fedtsyrer på min hjemmeside. Du kan søge i øverste højre hjørne af  menuen på min hjemmeside.

Du kan læse mere om, hvordan du undgår vinterdepression i dette blog-indlæg.
Du kan læse mere om brugen af lykkepiller i dette blog-indlæg.
Du kan læse mere om nye tiltag ifbm behandling af depression i Danmark 
Du kan læse en overlæges ord en om, hvorfor “lykkepiller” eller antidepressiva kan gøre mere skade end gavn her

Var du tilfreds med denne artikel om naturlig behandling af depression og vintertristhed? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!