Nordfolk – en ny omega 3 olie

7 apr, 2021 | Viden og Forskning

Nordfolk er et helt nyt omega 3 kosttilskud, der har set dagens lys. Det drejer sig om en omega 3 olie på kapsler, der er udvundet af Calanus finmarchicus – dyreplankton fra Arktis. Jeg har afprøvet produktet i de seneste måneder og er begejstret.

Nordfolk er en ren, naturlig og uraffineret omega 3 olie, der adskiller sig fra andre omega 3 olier ved, for det første at være naturligt fremstillet og uraffineret, men også ved lettere at kunne optages og anvendes af kroppens celler.

Olien er udvundet af Calanus dyreplankton, og dermed fra kilder, der befinder sig allernederst i fødekæden. Det betyder også, at den er fri for tungmetaller, dioxiner og andre af de uønskede toxiske stoffer, som ofte findes i fede fisk. Netop toxiciteten er, sammen med harskningsgraden, en udfordring for mange fiskeolier. De små Calanus plankton organismer, der er en blanding af småbitte fisk og plankton, samt den omgående nedfrysning og skånsomme udvinding og fremstillingsmetode, gør denne omega 3 olie ren og stabil, og det er det allerbedste udgangspunkt for en god omega 3 olie. Et højt indhold af astaxanthin beskytter de sarte omega 3 fedtsyrer fra harskning.

Da Nordfolk er en naturlig omega 3 olie, er den rig på omega 3 fedtsyrer, der er letanvendelige for kroppens celler. En helt særlig form for omega 3 fedtsyre i Calanus – stearidonsyre SDA – fremmer med sin voks-ester form dannelsen og optagelsen af de mere velkendte EPA- og DHA-fedtsyrer. Den omdanner hurtigt og effektivt til EPA, der igen er ansvarlig for videreomdannelsen til DHA. Det gør denne olie helt unik og effektiv, idet omega 3 indholdet i Nordfolk omega 3 olie på 221 mg ved indtag af to kapsler, mere end fordobles, så niveauerne af EPA og DHA i blodet i løbet af kort tid er på næsten 500 mg. Jeg refererer til studiet herunder, og heraf fremgår det, at Calanus omega 3 faktisk er betydeligt mere effektiv end de kemisk opkoncentrerede fiskeolier. Det er dejligt at se, hvordan en naturlig omega 3 olie arbejder effektivt i kroppen.

Samtidig øger Calanus olien indirekte insulinfølsomheden og dermed glukoseoptagelsen, så der er forhåbninger om, at den kan have god effekt ved såvel insulinresistens (prediabetes) samt ved diabetes. Olien virker desuden antiinflammatorisk, idet Calanus olien er stand til at hæmme dannelsen af inflammationsfremmende eicosanoider fra omega 6 fedtsyren arachidonsyre. Vi får arachidonsyre indenbords, når vi spiser rødt kød, kødpålæg, kalkun og mælkeprodukter, men den proinflammatoriske effekt kan øges ved for høje blodsukker- og insulinniveauer i kroppen, så der er dobbelte fordele.

Jeg tager 2 kapsler dagligt, og føler god effekt både på energiniveauer, generelt velbefindende, samt på mit håndled.

Reference: Cook, C.M. Larsen, T., Derrig, L.D., Kelly, K.M. & Tande, K. S. Wax-ester rich oil from the marine crustacean Calanus finmarchicus is a bioavailable source of EPA and DHA for human consumption. Lipids 2016 Oct:51(10):1137-44

Her kan du læse mere om Nordfolk – omega 3 olie
Du kan læse mere her om Omega 3 fedtsyrer – sådan får du nok
Du kan læse mere her om Fisk – er det stadig en sund spise?   
Du kan læse mere om betydningen af omega 3 fedtstoffer HER

Var du glad for denne artikel om Nordfolk – en ny omega 3 olie? så må du rigtig gerne klikke “Synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt nye spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!