Nordfolk – en ny omega 3 olie

Forsiden Viden og Forskning Nordfolk – en ny omega 3 olie

     7
Nordfolk - en ny omega 3 olie

Nordfolk er et helt nyt omega 3 kosttilskud af høj kvalitet. Nordfolk er en omega 3 olie på kapsler, udvundet af Calanus finmarchicus – dyreplankton fra Arktis. Jeg har afprøvet produktet i de seneste måneder og er begejstret.

Nordfolk er et helt nyt omega 3 kosttilskud, der har set dagens lys. Det drejer sig om en omega 3 olie på kapsler, der er udvundet af Calanus finmarchicus – dyreplankton fra Arktis. Jeg har afprøvet produktet i de seneste måneder og er begejstret.

Nordfolk er en ren, naturlig og uraffineret omega 3 olie, der adskiller sig fra andre omega 3 olier ved, for det første at være naturligt fremstillet og uraffineret, men også ved lettere at kunne optages og anvendes af kroppens celler.

Olien er udvundet af Calanus dyreplankton, og dermed fra kilder, der befinder sig allernederst i fødekæden. Det betyder også, at den er fri for tungmetaller, dioxiner og andre af de uønskede toxiske stoffer, som ofte findes i fede fisk. Netop toxiciteten er, sammen med harskningsgraden, en udfordring for mange fiskeolier. De små Calanus plankton organismer, der er en blanding af småbitte fisk og plankton, samt den omgående nedfrysning og skånsomme udvinding og fremstillingsmetode, gør denne omega 3 olie ren og stabil, og det er det allerbedste udgangspunkt for en god omega 3 olie. Et højt indhold af astaxanthin beskytter de sarte omega 3 fedtsyrer fra harskning.

Da Nordfolk er en naturlig omega 3 olie, er den rig på omega 3 fedtsyrer, der er letanvendelige for kroppens celler. En helt særlig form for omega 3 fedtsyre i Calanus – stearidonsyre SDA – fremmer med sin voks-ester form dannelsen og optagelsen af de mere velkendte EPA- og DHA-fedtsyrer. Den omdanner hurtigt og effektivt til EPA, der igen er ansvarlig for videreomdannelsen til DHA. Det gør denne olie helt unik og effektiv, idet omega 3 indholdet i Nordfolk omega 3 olie på 221 mg ved indtag af to kapsler, mere end fordobles, så niveauerne af EPA og DHA i blodet i løbet af kort tid er på næsten 500 mg. Jeg refererer til studiet herunder, og heraf fremgår det, at Calanus omega 3 faktisk er betydeligt mere effektiv end de kemisk opkoncentrerede fiskeolier. Det er dejligt at se, hvordan en naturlig omega 3 olie arbejder effektivt i kroppen.

Samtidig øger Calanus olien indirekte insulinfølsomheden og dermed glukoseoptagelsen, så der er forhåbninger om, at den kan have god effekt ved såvel insulinresistens (prediabetes) samt ved diabetes. Olien virker desuden antiinflammatorisk, idet Calanus olien er stand til at hæmme dannelsen af inflammationsfremmende eicosanoider fra omega 6 fedtsyren arachidonsyre. Vi får arachidonsyre indenbords, når vi spiser rødt kød, kødpålæg, kalkun og mælkeprodukter, men den proinflammatoriske effekt kan øges ved for høje blodsukker- og insulinniveauer i kroppen, så der er dobbelte fordele.

Jeg tager 2 kapsler dagligt, og føler god effekt både på energiniveauer, generelt velbefindende, samt på mit håndled.

Reference: Cook, C.M. Larsen, T., Derrig, L.D., Kelly, K.M. & Tande, K. S. Wax-ester rich oil from the marine crustacean Calanus finmarchicus is a bioavailable source of EPA and DHA for human consumption. Lipids 2016 Oct:51(10):1137-44

Her kan du læse mere om Nordfolk – omega 3 olie
Du kan læse mere her om Omega 3 fedtsyrer – sådan får du nok
Du kan læse mere her om Fisk – er det stadig en sund spise?   
Du kan læse mere om betydningen af omega 3 fedtstoffer HER

Var du glad for denne artikel om Nordfolk – en ny omega 3 olie? så må du rigtig gerne klikke “Synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt nye spændende opskrifter hver måned.