Nordfolk Omega 3 fra Calanus – ren og effektiv

Forsiden Viden og Forskning Nordfolk Omega 3 fra Calanus – ren og effektiv

     4
Nordfolk omega 3 fra Calanus

Nordfolk omega 3 fra Calanus, som nu hedder Zooca,  er en suveræn og ren kilde til omega 3. Den adskiller sig fra andre omega 3 olier ved at være naturligt fremstillet. Det betyder, at den hverken er raffineret ved høje temperaturer eller opkoncentreret. Som en ekstra bonus, så optages Nordfolk omega 3 også lettere og omdannes mere effektivt af kroppens celler i forhold til en almindelig fiskeolie.

Nordfolk omega 3 er udvundet af Calanus dyreplankton. Plankton er små organismer, der befinder sig allernederst i fødekæden. Det giver olien den store fordel, at den er fri for tungmetaller, dioxiner og andre af de uønskede toxiske stoffer, som ofte findes i fede fisk. Toxicitet er netop sammen med harskningsgraden en af de helt store udfordringer for mange almindelige fiskeolier.

Meget tyder på, at omega 3 fedtsyren i Calanus SDA (stearidonsyre), er i stand til, med sin voks-ester form, at fremme dannelsen og optagelsen af de mere velkendte EPA- (eicosapentaensyre) og DHA- (docosahexaensyre) fedtsyrer. Det gør denne olie helt unik og effektiv, idet omega 3 indholdet i to kapsler Nordfolk/Zooca omega 3 olie på 221 mg, således vil mere end fordobles, så niveauerne af EPA og DHA i blodet i løbet af kort tid svarer til cirka 500 mg. Som det fremgår af studiet, som jeg referer til herunder, så ser Calanus omega 3 ud til at blive optaget og omdannet mere effektivt end mange kemisk opkoncentrerede fiskeolier.

Det er også i forsøg blevet vist, at omega 3, og i særlig grad Calanus omega 3 olie, er i stand til at reducere graden af inflammation i kroppens væv. Forskningen gav indsigt i, hvordan omega 3 kan virke antiinflammatorisk og dermed afhjælpe de potentielle gener, som særligt en høj grad af inflammation i kroppens væv kan have for den generelle sundhed.

Lider du af høj grad af  inflammation i kroppens væv, så viser erfaringerne også, at du med god effekt i en periode kan tage dobbelt dosis – nemlig 4 kapsler Nordfolk omega 3. Det kan, i kombination med en antiinflammatorisk levevis, hjælpe mange .

Derfor kan det anbefales at spise små, fede fisk som sardiner og ansjoser, lidt god gammeldags modnet sild engang imellem, men ellers få sit omega 3 fra gode, rene og stabile kosttilskud. Personligt har jeg valgt Nordfolk omega 3, der er udvundet af de små, rene plankton, også kaldet Calanus.

Helt ny forskning fra King’s College i London viser, at når der gives omega-3 flerumættede fedtsyrer til patienter med depression og høj inflammation, så kan der ses bedring i symptombilledet og en mindre grad af inflammation.

Nordfolk - en ny omega 3 olie
Nordfolk – en ny omega 3 olie

Reference: Cook, C.M. Larsen, T., Derrig, L.D., Kelly, K.M. & Tande, K. S. Wax-ester rich oil from the marine crustacean Calanus finmarchicus is a bioavailable source of EPA and DHA for human consumption. Lipids 2016 Oct:51(10):1137-44

Nordfolk/Zooca sælges i udvalgte helsekostforretninger, hos Suztain samt HER

Er du veganer eller mangler du A vitamin, så er Nordic Natural Algae omega eller cod liver oil efter min mening også gode.

Her kan du læse mere om Nordfolk – omega 3 olie
Du kan læse mere her om Omega 3 fedtsyrer – sådan får du nok
Du kan læse mere her om Fisk – er det stadig en sund spise?   
Du kan læse mere om betydningen af omega 3 fedtstoffer HER

Var du glad for denne artikel om Nordfolk omega 3 fra Calanus – ren og effektiv? så må du rigtig gerne klikke “Synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt nye spændende opskrifter hver måned.