Ekstrem Junkfood – PIZZA og HOT DOG nu kombineret i én!!!

Forsiden Viden og Forskning Ekstrem Junkfood – PIZZA og HOT DOG nu kombineret i én!!!

 
ekstrem junkfood pizza hot dog

Min ældste søn sendte mig lige en email om en ny trend i England, hvor han er bosat. Der er kort fortalt tale om ”dobbelt op” på junkfood; pizza og hot dog nu kombineret i én!!

Det startede med kæden Pizza Hut, der lancerede ”pizza hot dog” (eller i daglig tale blot “pizza dog”) i deres 700 restauranter i England tilbage i April sidste år, og nu har Domino’s så også lanceret deres version af ”pizza dog” i deres 800 pizzarier i England. Produktet er tilsynelandende gået hen og blevet ganske populært, til trods for advarsler fra flere engelske eksperter og kostvejledere, der har opsummeret kombinationen som ”fuldstændig unødvendig” i flere af de største engelske aviser og påpeget at den markant øgede mængde salt og mættet fedt gør den nye ”pizza dog” endnu mere usund end en standard købe-pizza.

Jeg er selv glad for en pizza i ny og næ, når der skal hygges med en go’ film eller når mine sønner er hjemme, men jeg går ind for de sunde af slagsen med gode sunde råvarer (se fx mine opskrifter på glutenfri pizza og glutenfri pizzabund her på bloggen), og jeg finder det fascinerede (og lidt foruroligende), at et produkt som dette kan blive et hit i et af vores vores nabo-lande. Man har før hørt om ekstreme junkfood trends i USA, men nu er det pludselig et europæisk land, der går forrest med lanceringen af denne nye kalorie-bombe. Bekymrende!

Er det mig, der er gået hen og blevet fanatisk, eller er det her ikke lidt for ekstremt?

Læs også: USA kategoriserer PIZZA som en GRØNTSAG!

Hvis du er glad for mine blog-indlæg, så husk at skrive dig op til mit gratis nyhedsbrev. Sunde tips og lækre opskrifter én gang hver måned.