USA kategoriserer PIZZA som en GRØNTSAG!

Forsiden Viden og Forskning USA kategoriserer PIZZA som en GRØNTSAG!

 
pizza grøntsag

Er pizza… en grøntsag?!?

Svaret er ”ja” i USA. Ifølge den amerikanske kongres og de amerikanske sundhedsmyndigheder, så hører pizza til under kategorien ”grøntsager”, og tæller således med, når regnskabet skal gøres op i det offentliges daglige serveringer af grøntsager til landets børn og unge. Man er kommet frem til denne – efter min mening ganske opsigtsvækkende – konklusion, fordi der er et tyndt lag tomatsauce på pizzaer.

Vi ved alle, at pizza ikke ernæringsmæssigt er en sund spise. Den består af en masse brød med lidt tomat, måske noget skinke og så ost. Alligevel har amerikanske politikere givet efter for industriens voldsomme pres, og har på et yderst tyndt grundlag – som pizzaens tynde lag af tomatsauce – besluttet at lade pizza tælle med i skolers og kantiners ”grøntsagsregnskab”.

I USA er der regler for hvor meget grønt børn og unge skal have hver dag, men grøntsager er dyre, og de tager lang tid at tilberede, så måske har det alligevel ikke været så svært for frost- og fast food industrien at overtale dem til denne bizarre handling. En rigtig trist udvikling, som vi må gøre alt hvad vi kan for at undgå her i landet.

Er vi på vej i samme retning i de danske skoler?

Relateret til dette emne, så kan jeg varmt anbefale at se denne video med Jamie Oliver, der har kæmpet for sundere mad til børn i lang tid.

Læs også:
Ekstrem Junkfood – PIZZA og HOT DOG nu kombineret i én!!!
Opskrift på Sund Burger
Ny forskning konkluderer, at Light sodavand feder
Er salt usundt?