USA kategoriserer PIZZA som en GRØNTSAG!

20 nov, 2011 | Viden og Forskning

Er pizza… en grøntsag?!?

Svaret er ”ja” i USA. Ifølge den amerikanske kongres og de amerikanske sundhedsmyndigheder, så hører pizza til under kategorien ”grøntsager”, og tæller således med, når regnskabet skal gøres op i det offentliges daglige serveringer af grøntsager til landets børn og unge. Man er kommet frem til denne – efter min mening ganske opsigtsvækkende – konklusion, fordi der er et tyndt lag tomatsauce på pizzaer.

Vi ved alle, at pizza ikke ernæringsmæssigt er en sund spise. Den består af en masse brød med lidt tomat, måske noget skinke og så ost. Alligevel har amerikanske politikere givet efter for industriens voldsomme pres, og har på et yderst tyndt grundlag – som pizzaens tynde lag af tomatsauce – besluttet at lade pizza tælle med i skolers og kantiners ”grøntsagsregnskab”.

I USA er der regler for hvor meget grønt børn og unge skal have hver dag, men grøntsager er dyre, og de tager lang tid at tilberede, så måske har det alligevel ikke været så svært for frost- og fast food industrien at overtale dem til denne bizarre handling. En rigtig trist udvikling, som vi må gøre alt hvad vi kan for at undgå her i landet.

Er vi på vej i samme retning i de danske skoler?

Relateret til dette emne, så kan jeg varmt anbefale at se denne video med Jamie Oliver, der har kæmpet for sundere mad til børn i lang tid.

Læs også:
Ekstrem Junkfood – PIZZA og HOT DOG nu kombineret i én!!!
Opskrift på Sund Burger
Ny forskning konkluderer, at Light sodavand feder
Er salt usundt?

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt

C vitamin er livsvigtigt. I gamle dage døde sømænd af skørbug på grund af mangel på C vitamin. Det kan derfor betale sig hver dag at spise eller drikke C vitaminrige råvarer. Læs med her…

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerneolie – den bedste af slagsen

Græskarkerner er næringsrige og gavnlige for både hud, hår, urinveje, prostata samt for hjerte og kredsløb. Græskarkerner indeholder en lang række mineraler og sporstoffer som jern, magnesium, mangan, kalium, calcium, kobber, fosfor, selen og zink samt de livsvigtige...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!