Glutenfri Pizza – Opskrift på Suveræn Glutenfri Pizza

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Glutenfri Pizza – Opskrift på Suveræn Glutenfri Pizza

     4

Denne opskrift på suveræn glutenfri pizza må rigtig gerne deles, for den smager fantastisk. Hemmeligheden ligger i den tynde og sprøde glutenfri bund, der bages bedst på en pizzasten ved høje temperaturer. Pizzaen smager virkelig godt og er velegnet til såvel hygge i familien en søndag aften eller serveret til en børnefødselsdag. Du kan enten bage den på en pizzasten, alternativt på pizzaprogrammet i ovnen, men så opnår du ikke helt samme sprødhed.

Pizzadej 4 stk

5 dl tempereret vand
10 g gær
2 spsk Husk (loppefrøskaller)
2 tsk uraffineret salt
100 g boghvedemel
100 g majsstivelse
200 g groft rismel
½-1 dl ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:

Anvend røremaskine eller food processor. Kør vand og Husk til en geleagtig masse, tilsæt derefter salt, gær, mel og ½ dl olivenolie og rør i 5 min. Dejen skal være lidt fast men endelig ikke for fast. Lad dejen hæve i et par timer. Tænd ovnen på 250 grader.

Fyld

en god, krydret tomatsauce
revet ost
champignon
revet gulerod
tomater i tynde skiver
rødløg i tynde skiver
frisk oregano

Fremgangsmåde:

Vend dejen ud på bordet og del den i 4 lige store stykker. Kom rismel på bordet og olivenolie på hænderne og rul dejen til en rund kugle, som du trykker ud med de fugtige hænder. Smør kagerullen med olivenolie og rul dejen ud til en ikke for stor rund pizza. Forbag bunden i et par minutter.

Smør et tyndt lag tomatsauce ud på pizzaen. Bred revet gulerod ud i et tyndt lag sammen med tomater, ristede champignon i tynde skiver samt rødløg. Drys med revet ost. Hvis du gerne vil have en sprød pizza, skal du ikke putte for meget fyld på. Du kan variere fyldet. Bag pizzaen ved 250 grader i ca. 7 min., så den er sprød og gylden. Fordel friskhakket oregano over pizzaen inden servering. Anvender du almindelig ovn, så bag på almindeligt pizzaprogram i ca. dobbelt så lang tid.

Få flere gode råd til et glutenfrit liv
og se min opskrift på glutenfri burger

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.