Ny forskning om Coenzym Q10

Forsiden Viden og Forskning Ny forskning om Coenzym Q10

 

Et omfattende studie konkluderer med stor sikkerhed, at et dagligt indtag af Coenzym Q10 ikke bare gavner hjertesundheden men også øger livskvaliteten og livslængden blandt hjertepatienter og mennesker i risiko for hjertesvigt.

De bemærkelsesværdige resultater stammer fra det hidtil mest overbevisende studie, der startede helt tilbage i 2003, og over ti år har fulgt to grupper forsøgspersoner med risiko for hjertesvigt. Den ene gruppe fik 100 mg CoQ10 dagligt, den anden gruppe fik placebo. Allerede efter tre måneder stod det klart for forskerne, at det havde stor effekt, om deltagerne fik CoQ10 eller placebo. Det viste sig nemlig, at de mennesker, der modtog placebo havde en dobbelt så høj dødsrate sammenlignet med deltagerne, der fik CoQ10.

Studiet viste også, at tilskud af CoQ10 ikke blot forbedrede hjertesundheden men også bedrede hukommelsen, energiniveauerne og højnede den generelle livskvalitet.

Tilskud af Coenzym Q10 har også vist sig at kunne mindske risikoen for tilbagefald blandt brystkræftpatienter, at kunne hjælpe kræftpatienter til højere energiniveauer og ikke mindst er det væsentligt at gøre opmærksom på, at kolesterolsænkende medicin blokerer for kroppens dannelse af det vigtige CoQ10, hvorfor tilskud på ml. 100-300 mg dagligt er påkrævet ved indtag af statiner.

OBS! Jf. mine erfaringer og en række mindre studier indtages CoQ10 bedst i form af Ubiquinol. Ubiquinol er ikke et billigt kosttilskud at tage, men det er virkningsfuldt. Det anbefales at indtage mindst 100 mg dagligt, men ofte opleves de bedste resultater ved indtag på 200 mg. Jeg finder personligt Pharma Nords Bio Active Ubiquinol gode, og du kan på nettet via andre EU lande købe virkelig gode produkter indeholdende 100 og 200 mg Ubiquinol, ofte til bedre priser end herhjemme. Jeg kan anbefale Super Ubiquinol fra Life Extension i Holland, som jeg selv pt. og med stor effekt tager hver dag. Det er også muligt at købe CoQ10 i form af det billigere og mindre aktive Ubiquinon, som er anvendt i de fleste af de studier, der er udført med CoQ10.

Du kan læse mere om CoQ10 HER
Læs også artiklen om C vitamin, der reducerer risikoen for pludselig hjertedød HER
Kilde: European Journal of Heart failure 2013;15(S1):S20

Kunne du lide denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.