Ny forskning om olivenolie

4 feb, 2015 | Viden og Forskning

En god ekstra jomfru olivenolie på mørk flaske er en rigtig god sundhedsinvestering. Brug olien, der gerne må være økologisk, med rund hånd i din madlavning.

Ikke alene har den gode jomfruolivenolie kolesterolafbalancerende egenskaber og kan beskytte dig mod hjertekarsygdomme, gigt og diabetes. Ny forskning viser også, at et dagligt indtag af en god jomfruolivenolie kan beskytte dig mod Alzheimer’s.

Ekstra jomfruolivenolie er så sund, at det virkelig kan betale sig hver dag at få 1-2 spsk af den livgivende olie. Brug den i dressingen eller over grønsagerne.

Hvis jeg eksempelvis bager mine grønsager, så gør jeg det uden olie og krydderier. Når de er færdigbagte, tager jeg dem ud, lader dem køle lidt af, og så vender jeg dem i den gode ekstra jomfruolivenolie, tilsat friskhakkede krydderurter, salt og peber. Ved at undlade langvarig og hård opvarmning af olivenolien, bevarer du flere af oliens sundhedsfremmende egenskaber. Olivenolie tåler dog, i modsætning til rapsolie, kortvarig svitsning. Skal du stege frikadeller, så brug jomfrukokosolie (læs mere her på bloggen) eller gammeldags kærnet smør.

Du kan læse mere om sundt fedt HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

D vitamin regulerer også kolesterol og blodtryk

Vi ved, at tilstrækkeligt høje D3 vitaminniveauer er livsvigtige for os mennesker. Det hormonlignende vitamin er først og fremmest vigtigt for immunforsvaret, hormonbalancen og knoglestyrken, og D3 vitamin har i det hele taget rigtig mange beskyttende funktioner i...

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!