Ny forskning om olivenolie

Forsiden Viden og Forskning Ny forskning om olivenolie

     3
ny forskning om olivenolie

En god ekstra jomfru olivenolie på mørk flaske er en rigtig god sundhedsinvestering. Brug olien, der gerne må være økologisk, med rund hånd i din madlavning. Ikke alene har den gode jomfruolivenolie kolesterolafbalancerende egenskaber og kan beskytte dig mod hjertekarsygdomme, gigt og diabetes. Ny forskning viser også, at et dagligt indtag af en god jomfruolivenolie kan beskytte dig mod Alzheimer’s.

Ekstra jomfruolivenolie, gerne økologisk og på mørk flaske, har så mange gavnlige og sundhedsfremmende egenskaber, at det virkelig kan betale sig hver dag at få 1-2 spsk af den livgivende olie. Brug den i dressingen eller over grønsagerne. Hvis jeg eksempelvis bager mine grønsager, så gør jeg det uden olie og krydderier. Når de er færdigbagte, tager jeg dem ud, lader dem køle lidt af, og så vender jeg dem i den gode ekstra jomfruolivenolie, tilsat friskhakkede krydderurter, salt og peber. Ved at undlade langvarig og hård opvarmning af olivenolien, bevarer du flere af oliens sundhedsfremmende egenskaber. Olivenolie tåler dog, i modsætning til rapsolie, kortvarig svitsning. Skal du stege frikadeller, så brug jomfrukokosolie (læs mere her på bloggen) eller gammeldags kærnet smør.

Du kan læse mere om sundt fedt HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.