Parabener kan skade dit barn

Forsiden Viden og Forskning Parabener kan skade dit barn

     4
Parabener kan skade dit barn

En helt ny undersøgelse fra Syddansk og Odense universitet har vist, at parabener, som i vid udstrækning anvendes i cremer og kosmetik, kan skade dit barn og nedsætte frugtbarheden.

En helt ny undersøgelse fra Syddansk og Odense Universitet viser, at parabener kan skade dit barn og føre til nedsat frugtbarhed allerede hos nyfødte. Parabener er en type konserveringsmidler, der blandt andet tilsættes cremer og kosmetik.

I undersøgelsen deltog 425 gravide og deres børn. Forskerne målte niveauerne af parabener i kvindernes urin, og selvom koncentrationerne generelt var lave, var der stor variation, og cirka ti procent af kvinderne var meget eksponerede.

Da børnene var tre måneder gamle, blev de undersøgt og fik målt afstanden mellem deres numse og kønsorganer, et mål der anvendes til at vurdere en persons evne til at få børn. Undersøgelsen viste, at de drenge, der var udsat for parabener som fostre, havde kortere afstand mellem numse og kønsorganer, mens pigerne havde længere, sammenlignet med normaltilstanden blandt små børn. Afstanden mellem numse og kønsorgan er normalt længere hos drenge end hos piger.

Tidligere forsøg med rotter har vist, at udsættes hanrotter for hormonforstyrrende stoffer (som for eksempel parabener) får de kortere afstand og har dårligere sædkvalitet og nedsat testostron som voksne. Denne undersøgelse antyder, at det ikke kun er blandt rotter, hormonforstyrrende stoffer er et problem. Også voksne mænd, der har været udsat for parabener, har kortere afstand og dårlig sædkvalitet.

Anette: “Mon ikke, at vi snart skal til at ændre proceduren i forhold til godkendelse og anvendelse af kemikalier og tilsætningsstoffer, så vi ikke igen og igen står i situationen, hvor det viser sig, at stoffer, der i årevis har været anvendt i tøj, møbler, tæpper, blødgørere til plastik samt ikke mindst i mad og cremer, viser sig sundhedsskadelige? Lad os lade tvivlen komme sundheden til gode. Indtil da, køb økologisk, undgå bromerede flammehæmmere, phtalather, pesticidrester og selfølgelig parabener og mikroplast i shampooer, cremer og kosmetik. Det er slet ikke let at være forbruger idag, men ved at vælge økologi, så kan du sikre dig og dine kære mod potentielt hormonforstyrrende stoffer.”

Du kan læse mere om undersøgelsen her Babyer udsat for parabener
Her kan du læse mere om kemi i cremer og make-up
Her kan du læse mere om Hvad er hormonforstyrrende stoffer?

Var du tilfreds med denne artikel Parabener kan skade dit barn, så er du velkommen til at udbrede budskabet ved at dele den med dine venner og også meget gerne like den herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev HER