Rabarber er super sunde

Forsiden Viden og Forskning Rabarber er super sunde

     1
Rabarber er super sunde, og lige nu pibler de første spæde rabarber frem i landets haver, og det er netop nu, at de er allerbedst. Rabarber er en virkelig sund og fiberrig råvare. De fleste af os forbinder måske rabarber med mormors søde frugtgrød og kompot, men rabarber er faktisk ikke en frugt, men derimod en grønsag. Rabarber stammer oprindeligt fra Kina, hvor man tilbage fra før vor tidsregning anvendte dem som lægemiddel mod forstoppelse. Først i 1800 tallet blev rabarber introduceret til danskerne, og da var det netop grød og kompot, som de blev anvendt til.
Nye, sprøde og tynde rabarber er fantastisk lækre, de indeholder ikke ret mange kalorier, men derimod en masse fibre, plantenæringsstoffer og C vitaminer. Stænglerne er røde, og det skyldes deres høje indhold af anthocyaniner. Anthocyaniner har antioxidanteffekt i kroppen. Så rabarber er super sunde. Rabarber er dog syrlige i smagen, da de indeholder en del oxalsyre. Ofte skal oxalsyrens skarpe smag modsvares af store mængder sukker, men her får du tre opskrifter med rabarber, hvor sukkerindholdet er lavt, men den smagsmæssige oplevelse i top.
Du kan finde opskriften på denne velsmagende rabarberkage uden tilsat sukker, mælk eller gluten HER
Du kan finde opskriften på rabarbersyltetøj med orange og vanille HER og på saute’ af rabarber, spidskål og nye kartofler HER