Selen, Curcurmin og Kræft

Forsiden Viden og Forskning Selen, Curcurmin og Kraeft. Selen er en vaesentlig antioxidant med stor betydning for immunforsvar, vaekst og udvikling

     4
Selen, Curcurmin og Kraeft

Selen, Curcurmin og Kræft. Selen er en væsentlig antioxidant med stor betydning for immunforsvar, vækst og udvikling. Vi har meget selenfattig jord i Danmark, og derfor kan mange danskere, såvel voksne som børn, have gavn af et dagligt tilskud af organisk selen. Selen har stor beskyttende effekt og det kan derfor i særlig grad ved sygdom og kræft være en god ide at have ekstra fokus på at få tilstrækkeligt hver dag. Selen har nemlig vist sig at have en beskyttende evne. Der er lavet flere undersøgelser med selen, og de konkluderer samstemmende, at selen er et utroligt vigtigt sporstof for forebyggelse af en lang række sygdomme, herunder også  kræft.

Selen får du primært fra fisk og frø og kerner, men du kan også være heldig at optage lidt fra økologiske grønsager, der er dyrket i næringsrig og selenrig jord.

En række forskere, herunder svenske og amerikanske, har påvist, at kombinationen af organisk selen og curcurmin, aktivstoffet i gurkemeje, ser ud til aktivt at kunne hæmme og reducere kræft i dyreforsøg. Der blev anvendt daglige doser på 400 mcg. organisk selen (eksempelvis fra Nani eller Pharma Nord) i kombination med 1,5-2 gram curcurmin /gurkemeje eksempelvis Curcurmin Forte. Der er behov for yderligere undersøgelser på området, men kombinationen af de to typer kosttilskud ser ud til at have gavnlig effekt.

Det kan være en god ide at tage et dagligt tilskud af selen, og afhængig af konstitution og behov, så anbefales voksne cirka 200 mcg selen dagligt. Prioriter organisk selen, eksempelvis Nani, Cytoplan, NDS eller Pharma Nord. Uorganisk selenit eller selenat kan være giftigt for organismen i større mængder.

Kilde: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0006306100820268

Læs også:
Mad Mod Kræft – Ny eBog
Kosttilskud og Kræft
C vitamin og Kræft
Syre, Base og Kræft

Var du tilfreds med denne artikel Selen, Curcurmin og Kræft? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.