C vitamin og Kræft

9 jan, 2014 | Viden og Forskning

Forskere fra University of Kansas har netop gennemført en undersøgelse, hvor man anvendte intravenøs infusion af C-vitamin til en gruppe kræftpatienter. Resultaterne viste, at C-vitamin, givet intravenøst i store doser, var i stand til at dræbe kræftceller uden toksiske belastninger, bivirkninger eller negative sundhedsmæssige forandringer.

Igennem efterhånden mange år har ortomolekylære læger tilbudt disse behandlinger med intravenøs C vitamin, også i Danmark. Mange patienter har benævnt behandlingerne som „naturlig kemoterapi“, og har haft gavn af de store doser C-vitamin, der også kan kombineres med traditionel kemoterapi med gode resultater. Efterhånden er der en del forskning, der peger på, at C vitamin kan have en hæmmende effekt på kræftcellers vækst. De ortomolekylære læger oplyser, at man i dag kender baggrunden for effekten af højdosis C vitamin behandlinger. Forenklet formuleret, så handler det om, at når niveauerne af C vitamin indeni kræftcellerne når et vist højt niveau, så har C vitaminniveauerne effekt som en biologisk cellegift, og bevirker, at kræftcellen dør eller dens vækst hæmmes. C vitamin kan samtidig aktivere kroppens eget immunforsvar og kan medvirke til at kræftcellevæksten hæmmes. C vitamin i høje doser kan også mindske bivirkningerne ved kemoterapi og fremme effekten.

C vitamin findes naturligt i bær, acerola bær, kirsebær, hyben, citrusfrugter, kål og adskillige andre frugter og grønsager. C vitamin er en antioxidant, der kan beskytte mod harskning og nedbrydning af kroppens væv og fedtstoffer, som for eksempel cellernes beskyttende fedtmembraner. Når vi spiser C-vitaminer gennem maden eller indtager dem i form af C vitaminpiller, så kan vores kroppe kun tolerere en vis dosis. For store doser afføder ofte en omgående respons fra fordøjelsen, så toilettet skal frekventeres. Diarreen kaldes for kroppens tarmtolerance, og de fleste tolererer ikke orale tilskud på mere end 10 gram C vitamin. Dette er baggrunden for de intravenøse behandlinger, hvor der gives op til 80 gram C vitamin en gang ugentligt. Det bevirker den ønskede høje koncentration indeni cellerne i adskillige dage.

Disse behandlinger tilbydes som sagt af landets ortomolekylære læger, og du kan søge på nettet efter den nærmeste læge i dit område, der tilbyder disse behandlinger. Intravenøse C vitaminbehandlinger tilbydes ved egenbetaling, dog vil terminale patienter kunne få tilskud til C vitamin præparater og til behandlinger i eget hjem. En terminalbevilling skal udstedes af behandlende læge.

En anden mulighed er også at anvende produktet Lypo-C, der kan tages dagligt hjemme hos dig selv. Lypo-C er det flygtige C vitamin pakket i små lufttætte et grams doseringer sammen med fosfolipider, som er de fedtstoffer, som vores mange cellemembraner består af. Det betyder, at C vitaminet langt lettere kan optages gennem membranen og entre cellens indre. Ved aktiv kræft anbefales der en dosis på 10-15 gram dagligt. Det bevirker konstant høje C vitaminniveauer indeni cellerne. Forebyggende 2-5 gram dagligt. Ønsker du blot at tage et dagligt tilskud af C vitaminer, så foretrækker jeg de naturlige, udvundet af acerola bær, hyben eller kirsebær. For eksempel Cytoplans Cherry-C www.cytoplan.co.uk Brug koden DEN33, når du skal betale, så får du 33% rabat. Siden kan oversættes til dansk i venstre side, hvor du vælger sprog.

Du kan købe Lypo-C på www.greathealth.eu

Kilder: http://stm.sciencemag.org/content/6/222/222ra18 samt HIF-Dependent Antitumorigenic Effect of Antioxidants In VivoCancer Cell, Volume 12, Issue 3, 11 September 2007, Pages 230-238Ping Gao, Huafeng Zhang, Ramani Dinavahi, Feng Li, Yan Xiang, Venu Raman, Zaver M. Bhujwalla, Dean W. Felsher, Linzhao Cheng, Jonathan Pevsner et al.

Læs også:
Mad Mod Kræft – Ny eBog
Kosttilskud og Kræft
Syre, Base og Kræft
Kræft er ikke nogen sygdom

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Vitaminer og mineraler – vigtig viden

Nu er det igen tid til at skrive: STOP nu den hetz mod vitaminer og mineraler! Det er ikke værdigt, at vi danskere skal udsættes for disse hyppige, ofte misvisende og unuancerede skræmmekampagner mod vitaminer og mineraler. Tværtimod var der en ide i, at vores læger...

Godt nyt om chokolade

Godt nyt om chokolade

Chokolade kan være noget så lækkert og delikat og er mange danskeres foretrukne søde forkælelse i selskab med en god kop kaffe. Vi danskere spiser i gennemsnit cirka 5 kg chokolade om året, men er chokolade egentlig sundt? Det afhænger af hvilken type og kvalitet...

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Konventionelle kartofler hører til de mest sprøjtede afgrøder

Kræftens Bekæmpelse har i en årrække opfordret danskerne til, at købe konventionelle lammefjordskartofler. De har (haft) en økonomisk aftale med kartoffelindustrien ved Lammefjorden i Odsherred om salg af deres lammefjordskartofler, pakket i lyserøde poser, for at...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!