Sunde skridt i hverdagen

Forsiden Viden og Forskning Sunde skridt i hverdagen

     1

Sommerferie og god tid til at nyde dagene og hinanden. Et ideelt tidspunkt til også at introducere et eller to nye sunde skridt.. Det kunne være at starte dagen med en god morgenmad, der udover eksempelvis friskpresset grønsagsjuice, også gerne må indeholde proteiner. Prøv for eksempel Eggs Benedict. , surmælk med hjemmelavet mysli og bær, smoothie med hampeprotein eller fuldkornsbrød og en bærkompot. Til frokost kunne I måske overraske hinanden med lækre salater eksempelvis frisk fennikel /tomatsalat,  vandmelonsalat eller sommersalat med friskbælgede ærter. Husk krydderurter og en dejlig dressing af ekstra jomfruolivenolie, hindbæreddike, lidt honning og citron og salt og peber. 

Det kunne også være ønsket om mere aktivitet i dagligdagen, der kunne gøre, at sommerferien blev startskuddet til at få cyklen mere ud eller til at komme ud på en tidlig morgentur ved skov og strand. Det er den bedste start på dagen man kan få, og det føles godt at få sig rørt hver dag. Og så er der også plads til et lækkert stykke konfekt eller et glas rose’ når aftenen falder på :-)

Oplever du udfordringer med at sove, så sørg for at sove i fuldstændigt mørke imellem kl. 24 og 05. Køb en sovemaske eller installer mørklægningsgardiner, for det er væsentligt for din melatoninproduktion, at det er helt mørkt. Melatonin, der er den kraftigste antioxidant vi kan danne, er vigtigt for dit humør men ikke mindst for aldringsprocessen og sundheden, så det kan det betale sig at have nok af.

Se opskrift på Eggs Benedict HER

Læs mere om søvn HER