Undgå flammehæmmere

19 mar, 2014 | Viden og Forskning

Flammehæmmere er kemiske stoffer, der indgår i fremstillingen af en lang række forbrugerprodukter med henblik på at hindre produktet i at brænde. De virker bare ikke, og hvad der er endnu værre, så afgiver produkter med flammehæmmere giftige dampe, der skader børns hjerner, virker hormonforstyrrende og er under kraftig mistanke for også at virke kræftfremkaldende.

Flammehæmmere, hvad enten de er bromerede eller hedder CCP, TCCP eller TDCPP eller andet, er langsomt nedbrydelige kemiske substanser, der er særdeles toxiske for mennesker. Får vi dem ind i kroppen, og det er vanskeligt ikke at få, som vores verden ser ud i dag, så ophobes de i celler og væv og er meget vanskelige at udskille igen fra organismen.

En undersøgelse foretaget af Philppe Grandjean, Syddansk Universitet, viser at samtlige testpersoner, der blev undersøgt, havde spor fra bromerede flammehæmmere eller andre kemsike substanser stammende fra flammehæmmere i organismen. Hvordan det er kommet så vidt, at der i dag anvendes flammehæmmere i alt lige fra møbler, tæpper, bilinteriør, autostole til babybæreseler samt Goretex tøj og sko, får stå hen i det uvisse. Flammehæmmeres indvirkning på den menneskelige organisme er nemlig slet ikke undersøgt før man gik i gang med at anvende de giftige og skadelige stoffer i usandsynligt mange helt almindelige forbrugerprodukter.  

For vores egen og ikke mindst vores børns skyld må vi derfor kunne forlange to ting:

  1.  At der lovgives om, at ALLE produkter, der indeholder flammehæmmere, mærkes klart og tydeligt med at der er anvendt flammehæmmere i produktionen.
  2.   At vi fremover undersøger effekten af kemiske substanser på den menneskelige organisme FØR vi tillader brugen af dem.EU eller ej, vi må stille krav til vores politikere om at få disse uvirksomme giftige substanser fjernet fra vores hverdag!

Du kan læse mere om, hvordan skadelig kemi truer vores hjerner HER

Du kan læse mere om hormonforstyrrende stoffer og udvikling af overvægt HER

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!