Collagen – ny bog om collagen

11 jun, 2020 | Bog-omtaler, Bøger og Kurser

Bogen Collagen, skrevet af læge Jerk Langer og sundhedsredaktør Karen Lyager, er en ny og virkelig god og gennembearbejdet bog om et vigtigt emne. Collagen udgør nemlig hovedbestanddelen af vores hud, brusk, knogler og ledhinder, og som de to forfattere udtrykker det, så er collagen “guldet, der næsten gik i glemmebogen”.

Meget af det collagen, vi finder i maden, ender nemlig idag ofte som hunde- eller kattemad eller i skraldespanden. De opfordrer os derfor – særdeles overbevisende – til at spise fiskeskindet med, til at tilberede den hele kylling eller til at lave flere gode simreretter, eksempelvis af oksebov eller -skank. For fuldstændig som hos os mennesker, så sidder collagenet også i dyrenes brusk, knogler og hud.

Der er mange fordele ved at spise mere collagenrigt. Et er, at du får stærkere knogler og led og fastere hud, noget andet er, at en collagenrig kost ser ud til at kunne sænke blodtrykket, øge blodårenes elasticitet og ligeledes have en antiinflammatorisk effekt i organismen. Det er velunderbyggede argumenter og redskaber, der præsenteres i bogen, gode råd som rigtig mange af os vil kunne have gavn af.

Heldigvis understreger de to forfattere også vigtigheden af tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler i organismen, og med særligt fokus på C vitamin, der er helt afgørende for collagensyntesen.

Alt for mange danskere går rundt med høj inflammation i kroppens væv, og konstant høje inflammationsniveauer kan på sigt føre til sygdom. Derfor er bogens redskaber, opskrifter og forslag til kostplan virkelig brugbare. Opskrifterne er spændende, for mange måske nye, for det er mad, lavet fra bunden af de allerbedste råvarer, men det kan varmt anbefales at prøve at kaste sig ud i den skønne Bouillaibaisse, den sommerlige kalvefrikasse eller opskriften, som du finder herunder på Rødspætte Meuniere.

Bogen Collagen kommer grundigt rundt om alle de aspekter, der kan hjælpe den enkelte til en stærkere krop og mindre inflammation. Bogen Collagen får mine varmeste anbefalinger. Du kan købe bogen via linket herunder.

Her kan du købe bogen Collagen
Her kan du læse om collagen i mad
Her kan du finde opskriften på Rødspætte Meuniere med grønt

Var du tilfreds med denne omtale af bogen Collagen? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

MADPLAN 2.0 - sund, slank og vital på 3 uger er en helt ny e-bog, der tilbyder dig viden, redskaber og indbydende opskrifter på sund og vitaliserende mad. Sammen med daglig bevægelse kan bogens råd og opskrifter hjælpe dig til et sundere, slankere og mere vitalt liv....

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Få viden og redskaber til, hvordan du kan booste og styrke dit immunforsvar på kun 72 timer. Det er enkelt og velunderbygget, at tre dage på flydende mad kan starte dannelsen af nye immunforsvarsceller i tarmen, sænke inflammationsgraden i kroppens væv og hjælpe...

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Har du også lyst til at få ny inspiration til hygge godt uden en masse tilsat sukker, så kan du hente god viden og inspiration i min nye e-bog, Hygge godt – fredagsslik med god samvittighed. Opskrifterne er enkle, de smager godt, og de frembringes enten helt uden...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!