Collagen – ny bog om collagen

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Collagen – ny bog om collagen

     5
Collagen - ny bog om collagen

Collagen udgør hovedbestanddelen af vores hud, brusk, knogler og ledhinder, og i bogen Collagen kan du hente viden og redskaber til en mere collagenrig og antiinflammatorisk levevis.

Bogen Collagen, skrevet af læge Jerk Langer og sundhedsredaktør Karen Lyager, er en ny og virkelig god og gennembearbejdet bog om et vigtigt emne. Collagen udgør nemlig hovedbestanddelen af vores hud, brusk, knogler og ledhinder, og som de to forfattere udtrykker det, så er collagen “guldet, der næsten gik i glemmebogen”.

Meget af det collagen, vi finder i maden, ender nemlig idag ofte som hunde- eller kattemad eller i skraldespanden. De opfordrer os derfor – særdeles overbevisende – til at spise fiskeskindet med, til at tilberede den hele kylling eller til at lave flere gode simreretter, eksempelvis af oksebov eller -skank. For fuldstændig som hos os mennesker, så sidder collagenet også i dyrenes brusk, knogler og hud.

Der er mange fordele ved at spise mere collagenrigt. Et er, at du får stærkere knogler og led og fastere hud, noget andet er, at en collagenrig kost ser ud til at kunne sænke blodtrykket, øge blodårenes elasticitet og ligeledes have en antiinflammatorisk effekt i organismen. Det er velunderbyggede argumenter og redskaber, der præsenteres i bogen, gode råd som rigtig mange af os vil kunne have gavn af.

Heldigvis understreger de to forfattere også vigtigheden af tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler i organismen, og med særligt fokus på C vitamin, der er helt afgørende for collagensyntesen.

Alt for mange danskere går rundt med høj inflammation i kroppens væv, og konstant høje inflammationsniveauer kan på sigt føre til sygdom. Derfor er bogens redskaber, opskrifter og forslag til kostplan virkelig brugbare. Opskrifterne er spændende, for mange måske nye, for det er mad, lavet fra bunden af de allerbedste råvarer, men det kan varmt anbefales at prøve at kaste sig ud i den skønne Bouillaibaisse, den sommerlige kalvefrikasse eller opskriften, som du finder herunder på Rødspætte Meuniere.

Bogen Collagen kommer grundigt rundt om alle de aspekter, der kan hjælpe den enkelte til en stærkere krop og mindre inflammation. Bogen Collagen får mine varmeste anbefalinger. Du kan købe bogen via linket herunder.

Her kan du købe bogen Collagen
Her kan du læse om collagen i mad
Her kan du finde opskriften på Rødspætte Meuniere med grønt

Var du tilfreds med denne omtale af bogen Collagen? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.