Kender du Kornets Hus?

Forsiden Et besøg værd Kender du Kornets Hus?

     5
Kender du Kornets Hus?

Kornets Hus er et forrygende smukt oplevelsessted syd for Hjørring. Huset tilbyder rundvisninger, bagekurser, historiske fortællinger samt en hyggelig cafe, der serverer den lækreste mad. Alt er smukt, inde som ude. Kornets hus er i den grad et besøg værd.

Kender du Kornets Hus? Kornets Hus er et fantastisk oplevelsessted, der ligger lige syd for Hjørring. Det er et betagende smukt byggeri, og det fortæller historien om …korn. Etableringen af huset har været en livslang drøm for den visionære bager Jørn Ussing og hans hustru Inger. De startede for mange år siden bageriet Aurion, der igennem en årrække har forsynet kvalitetsbevidste danskere med økologisk og biodynamisk mel af højeste kaliber. Kornets Hus fortæller derfor også historien om betydningen om korn og mel af allerhøjeste kvalitet.

For nogle år side besluttede Jørn og Inger at kaste sig over etableringen af projektet med Kornets Hus. Utallige fondsansøgninger og tusinde timers arbejde senere har indsatsen givet pote. Nu står det smukke og betagende hus klar til at fortælle kornets historie. Et omfattende hold af frivillige har hjulpet med etableringen af Kornets Hus med Jørn og Inger som bærende kræfter.

Kornets Hus er et oplevelsessted, der tilbyder rundvisninger, bagekurser, informative historiske fortællinger samt en fantastisk cafe med de skønneste gastronomiske og nytænkte retter. Kokken bag gastrokøkkenet hedder Lukas, og han har en fortid som kok på Henne Kirkeby kro. Så du kan roligt sætte dig til rette i cafeens magelige stole og lade dig overraske.

I Kornets Hus kan du opleve formidlingen af en enorm viden og stor fortællelyst. Her deles rundhåndet ud af historier, facts og gode tips til bagningen.  Kornets Hus byder også på en forretning, hvor du kan købe bageudstyr samt Aurions fantastiske korn og mel med hjem, så du kan komme igang med at bage de skønneste brød derhjemme. Der er en afdeling for de glutenfri afgrøder og en for de glutenholdige. Alle af bedste biodynamiske eller økologiske kvalitet.

Jørn Ussing har altid været fremsynet og innovativ. Han var manden, der introducerede danskerne for de gamle urhveder spelt, emmer og enkorn. Han var også den første, der drog til Bolivia og fik startet en import af quinoa. Idag sælges der, udover urhvederne, også dansk quinoa hos Aurion i Hjørring, alt af allerhøjeste økologiske eller biodynamiske kvalitet og skånsomt malet, så de mange næringsstoffer og fibre er bevaret.

Jørn ved alt, hvad der er værd at vide om korn, og du kan være heldig, at det er ham, der viser dig rundt, når du besøger Kornets Hus. Du kan sikkert også møde hans dejlige hustru Inger, hvis du handler i butikken. For dem er det meningsfyldt at give det, de ved, videre til kommende generationer, og Kornets Hus ER realiseringen af en drøm for dem begge. Stort til lykke herfra og stor tak til jer begge samt til alle de skønne mennesker, der har hjulpet til.

Foto: Kirsten Skaarup

Jørn og Inger har en høj grad af kvalitetssans. Den gennemsyrer både Aurions produktion og produkter, men sørme også alt i Kornets Hus. Det er en stor oplevelse at besøge stedet. Det hele er udtænkt med skønhed og kvalitet for øje. Det er en fryd at opleve, hvordan smuk arkitektur kan gå hånd i hånd med naturens afgrøder.

Om lidt går min vej igen forbi Kornets Hus. Jeg er inviteret til at holde foredrag for foreningen af frivillige samt de ansatte knyttet til Kornets Hus. Jeg glæder mig. Jeg kan også varmt anbefale dig og din familie at lægge et besøg forbi Kornets Hus, Guldagervej 501 i Hjørring.

Her kan du læse mere om Kornets HUS
Her kan du finde opskriften på de bedste surdejsboller
Her kan du finde opskriften på det bedste glutenfri surdejsbrød
eller de bedste glutenfri boller

Var du tilfreds med denne artikel Kender du Kornets Hus?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.