Surdejsboller – opskrift på Simons surdejsboller

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Surdejsboller – opskrift på Simons surdejsboller

 
Surdejsboller - opskrift paa Simons surdejsboller

Simons brød er et fantastisk økologisk bageri, der er berømt for deres skønne, økologiske surdejsbrød og -boller. Madforlivet har fået lov at bringe opskriften på Simons suveræne surdejsboller.

Simons brød bager surdejsbrød af allerhøjeste, økologiske kvalitet. Det lille bageri på Djursland har stor succes, og vi er så heldige, at Simon har givet Madforlivet  lov til at bringe opskriften på Simons suveræne surdejsboller. Du kan hjælpe et super godt projekt og bidrage til udbredelsen af godt brød i Danmark og samtidig købe Simons gode brød til dig og dine HER

Ingredienser til cirka 15 stk

8,5 dl vand
120 g aktiv surdej
1 kg stenkværnet, økologisk, sigtet hvedemel
90 g rugmel
1 spsk uraffineret flagesalt
50-100 g frø, kerner eller flager til drys. Fx birkes, rugflager eller sesamfrø

Fremgangsmåde

Alle ingredienser på nær salt røres sammen til en ensartet masse. Lad dejen hvile (autolyse) i cirka 1 time. Ælt herefter dejen, til den får en god, elastisk struktur og gluten er aktiveret (dejen skal blive blank). Ælt til sidst saltet grundigt i og lad den stå på køkkenbordet 1½-2 timer. Sæt den herefter på køl natten over. Tænd ovnen på 240 grader almindelig eller 220 grader varmluft. Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud på bordet og tryk den let ud, så den er lige høj over det hele. Drys med kerner/flager. Skær bollerne ud i passende stykker med en dejudstikker eller en stor kniv og sæt bollerne på 2 bageplader. Gør dine hænder våde, når du arbejder med dejen – så hænger den ikke ved dine fingre.

Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, hvorefter du skruer ned for temperaturen til hhv. 200 og 180 og færdigbag bollerne i yderligere cirka 10 min., til de er gyldne og lyder hult, år du banker på undersiden. Lad dem gerne køle lidt af, inden du skærer dem over.

Her kan du finde opskriften på surdej
Her kan du finde opskriften på et lækkert Surdejsbrød med sprød skorpe.
Her kan du finde opskriften på skønne Spinatboller  
Her kan du læse mere om Simons brød

Var du tilfreds med denne opskrift på Simons suveræne surdejsboller?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.