Surdejsbrød med sprød skorpe

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Surdejlsbroed med sproed skorpe vaekker altid lykke og vaelger du oekologisk, stenkvaernet mel, så får du et suveraent, naerende og velsmagende broed

     5
Surdejsbroed med sproed skorpe

Surdejsbrød med sprød skorpe vækker altid lykke, og bager du brødet af de bedste økologiske og stenkværnede melsorter, så sikrer du dig et brød af meget høj kvalitet og næringsværdi. Kvalitet betaler sig, og i særlig grad i forhold til mel og brød, er det en god ide at vælge de allerbedste, stenkværnede typer. Det kan du læse mere om via linket allernederst. Her finder du en opskrift på to suveræne surdejsbrød, der er lette at bage, og som bare smager.

Ingredienser til 2 brød 

1 ½ dl surdej
500 g stenkværnet økologisk fuldkorns speltmel
ca.500 g stenkværnet økologisk sigtet speltmel eller ølandshvedemel
75 g græskarkerner
7 dl tempereret vand
1 spsk uraffineret flagesalt

Kom vandet i røreskålen. Rør surdejen ud i vandet. Tilsæt græskarkerner og salt. Tilsæt derefter fuldkornsmelet mens der røres. Nu tilsættes det sigtede speltmel mens der æltes eller røres grundigt og længe, cirka i 10 min. Dejen må ikke blive for fast eller tør. Sæt herefter dejen tildækket i køleskabet i de næste 24 timer.

Når dejen er hævet, tager du den ud af skålen med en spatel. Del dejen i to lige store dele og form dem forsigtigt til to runde brød. Dejen skal ikke æltes igen. Drys mel på overfladen af brødene og skær forsigtigt et eller to kryds med midten på toppen af brødet. Lad derefter det ubagte brød efterhæve tildækket i et par timer.

Tænd ovnen på 250 grader, sæt en bradepande med 1 liter vand i nederst i ovnen, hvis ikke du har en dampovn. Dampen bevirker, at brødene hæver op og får en sprød overflade. Har du en pizzasten, så kan du bage på den, det giver et endnu bedre resultat. Når ovnen er varm, så bager du brødet i 20 minutter med damp, tag derefter bradepanden med vand ud af ovnen og bag brødet færdigt, i cirka 20 minutter mere, til det er sprødt og lækkert. Kernetemperaturen skal være 98 grader. Så er surdejsbrød med sprød skorpe gennembagt og klar til servering. Brødet kan fryses.

Du kan læse mere om økologisk mel og brød HER
Du kan læse mere om fuldkorn HER
Du kan læse mere om, hvorfor surdej er så sundt HER
Du kan finde opskriften på skønne brændenældeboller HER
Du kan finde opskriften på lækre glutenfri boller HER

Var du tilfreds med denne opskrift på surdejsbrød med sprød skorpe?  Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.