Cafe Glad – sund økologisk take away i Aarhus

3 jan, 2019 | Et besøg værd, Inspiration og Oplevelser

Cafe Glad – sund økologisk take away i Aarhus. Anne-Louise Spang Sørensen er ildsjælen og ophavskvinden bag Cafe Glad på Frederiks Alle’ i Aarhus. Det er nu 14 år siden hun åbnede dørene for sine økologiske og vegetariske herligheder, og hun var blandt de allerførste, der introducerede aarhusianerne til grøn, økologisk mad. Cafeen er hyggelig, smagfuldt indrettet med varme farver og naturmaterialer, og mange lægger vejen forbi i løbet af dagen til en hyggestund med en lækker havtorn smoothie, en hurtig salat eller en god kop kaffe og en veganer muffin.

Anne-Louise var first-mover i en grad, så selv hendes grønthandler nægtede at sælge hende økologiske citroner, fordi de dengang var dobbelt så dyre som de konventionelle. Men Anne-Louise stod fast, og driver i dag den populære Cafe Glad, der har det eftertragtede guldmærke i økologi. Det betyder, at 90-100% af de ingredienser, der indgår i cafeens retter, er økologiske. Det betyder også, at Anne-Louise hver dag leverer frokost til medarbejderne hos Økologisk Landsforening.

Den gode økologiske kvalitet smages, og der kæles for Cafe Glads store udbud af salater, vegetarburgere, spinat pandekager med fyld og meget mere. Menuen er ikke omfangsrig, men retterne skiftes ofte, afhængig af årstid og udbud af grønsager.

Det hele startede faktisk et helt andet sted, nemlig i sportsverdenen. Anne-Louise var gymnast og konkurrence skiløber på landsholdet, og når hun var afsted til konkurrencer med de øvrige sportsudøvere, så var det altid hende, der stod for maden. Først og fremmest fordi hun elskede at lave god og sund mad, men også fordi det, der blev serveret de fleste steder, var af meget ringe kvalitet. Da hun vendte hjem til Aarhus, faldt det hende naturligt at udvikle et cafekoncept med sund og økologisk mad. Menuen udvikles til stadighed med nye, spændende og sunde ingredienser og retter, og alt, hvad der findes på spisekortet, kan købes med hjem. Der er altid vegetariske, veganske og glutenfri valgmuligheder. Cafe Glads popularitet har, forståeligt nok, været støt stigende.

Forkæl dig selv med et besøg på Cafe Glad næste gang du kommer til Aarhus, her serveres rigtig velsmagende og sund økologisk mad med et smil, også som take-away, og til rimelige penge. Måske ses vi?

Du kan læse mere om Cafe Glad HER
Du kan finde Cafe Glads opskrift på HULK morgenmad HER
Du kan læse mere om, hvorfor du skal vælge økologisk HER

Var du tilfreds med denne artikel? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Æggeerstatninger eller veganer æg

Æggeerstatninger eller veganer æg

Jeg vil gerne fortælle, at der findes en lang række enkle og billige muligheder for selv at lave æggeerstatninger. Du behøver ikke købe dyre Veganer æg - som den veganske erstatning for æg, kaldes for "Alge æg" eller "Veganer æg".  Ønsker du at skifte et par af dagens...

Er kød sundt?

Er kød sundt?

Er kød sundt? Jeg er på ingen måde fanatisk, men vi har i mange år spist rigtig meget kød i Danmark og gør det stadig. Faktisk hører vi stadig til blandt de folkefærd i verden, der spiser mest kød. Derfor er det relevant at spørge, er kød sundt? Der er to veje at gå....

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!