Fake news – sammen skal vi bekæmpe fake news

15 apr, 2018 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Fake news – sammen skal vi bekæmpe fake news. Direktøren for Arla, repræsentanter for Landbrug og Fødevarer og senest Branchedirektøren for Dansk Industri har alle i løbet af de seneste måneder erklæret kamp mod fake news. Jeg og Madforlivet.com hilser den varslede bekæmpelse af fake news særdeles velkommen. Det er både godt og nødvendigt, at der kommer fokus på, at de informationer og artikler, der deles, netop er baseret på solide, uvildige forskningsbaserede resultater. Andet kan vi danskere ikke være tjent med.
Vejen til bekæmpelse af fake news ligger for mig at se i uvildigheden og dermed også i uvildig forskning og formidlingen af denne. Netop ved at sætte den uafhængige forskning øverst kan vi sammen hjælpes ad med at gennemskue og bekæmpe den stigende forekomst af fake news, der har til formål at fordreje sandheden og skabe forvirring, for på den måde at påvirke alt, fra hvem vi stemmer på, til hvad vi spiser.
Også på sundhedsområdet har den stigende forekomst af fake news og bestilt forskning forvirret og forplumret den hjemlige debat. Det påvirker den enkeltes muligheder for at tilegne sig uvildig viden og dermed til at træffe velinformerede beslutninger på et reelt grundlag. Uden uvildig og reel viden, kan vi nemlig ikke handle og træffe de for os hver især bedste beslutninger. Der må således, efter min mening, aldrig kunne herske tvivl om, at eksempelvis sundhedsanbefalingerne i Danmark hviler på grundprincippet om, hvad der ifølge uvildig forskning er sundest for den enkelte – ikke på, hvad der økonomisk er bedst.
Uvildighedens betydning i sundhedsdebatten er afgørende for, at vi kan have tillid til de budskaber og den rådgivning, der ydes på sundhedsområdet. Måske er det netop her, at sundhedssystemets allerstørste udfordring ligger lige nu? I hvert fald placerer en ny rapport om forskningsfrihed Danmark på en 24. plads ud af 28 mulige. Det må og skal vi efter min mening gøre bedre.
For mig hænger troværdighed og uvildighed nemlig sammen, og det er afgørende for, om vi kan stole på et budskab, at der ikke er skjulte dagsordener eller klingende kasseapparater i baggrunden. Ikke fordi der er noget galt i at tjene penge, men fordi økonomiske interesser kan fordreje. Troværdighed er en uundværlig følgesvend, når det gælder noget så alvorligt som vores sundhed. Så tak til Arla, Landbrug og Fødevarer samt DI for at tage kampen op mod bestilt forskning og fake news. Det er et stort og væsentligt skridt i den rigtige retning, som Madforlivet.com til fulde bakker op om.
Du kan læse min artikel om uvildighed i sundhedsdebatten HER
Du kan læse min artikel om ytringsfrihed og uafhængighed i sundhedsdebatten HER
Var du tilfreds med denne artikel om Sammen skal vi bekæmpe fake news? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!