Kender du Green Kitchen Stories?

8 jul, 2015 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Kender du Green Kitchen Stories? Muligvis gør du, for Green Kitchen Stories er en af nyere tids mest populære madblogs. Et vegetarisk madunivers, der løbende har udviklet sig, og nu er vokset til også at omfatte to fantastiske bogudgivelser.

Det hele startede i Rom for otte år siden, da danske Luise Vindahl mødte svenske David Frenkiel. Luise var og er særdeles sundhedsbevidst og har en stor viden om mad og nærende råvarer. David var og er vegetar, men på det tidspunkt, da de mødte hinanden, boede David i Rom og spiste på det tidspunkt mest pizza, pasta og brød. Så da de to besluttede sig for et liv med hinanden i Stockholm, var det ikke bare to mennesker, der skulle lære at leve sammen, men også to meget forskellige maduniverser, der skulle kombineres.

I stedet for at fokusere på de åbenlyse forskelle og potentielle problemer omkring alt det, de ikke kunne spise fælles, valgte de at fokusere på alle de sunde fødevarer, som de kunne nyde sammen. Pludselig fyldtes deres køkken af lystige og særdeles velsmagende eksperimenter, hvor quinoa, rigtigt fuldkorn, mandler, nødder og i særdeleshed grønsager og gode olier spillede førsteviolin, og hvor sukker, hvidt brød, pasta og det røde kød var henvist til de bageste pladser og stadig kun indtages ved få og særlige lejligheder. Kager og desserter blev sødet med tørret frugt og honning, de grønne retter fik selskab af quinoabøffer, linser og nødder, så der også kom proteiner indenbords, og de gode råvarer blev prioriteret hele vejen igennem. Den grønne mad blev deres fælles passion, og for at holde styr på alle opskrifterne og fremskridtene begyndte de at fotografere og skrive ned i takt med at skønne, nye retter udviklede sig. Det blev til bloggen greenkitchenstories.com og siden til to virkelig gode kogebøger.

Ikke alene emmer såvel blog som bøger at smukke billeder, deres opskrifter er også velsmagende, nytænkte, grønne og super sunde. Jeg er stor fan af David og Luise og det de har skabt, og jeg er sikker på, at du også vil blive fascineret af deres inspirerende madunivers, når du kigger forbi det, der nu er blevet deres levevej. Der er siden kommet to skønne krudtugler til, og de udfordringer kan du også læse om på såvel blog som i bøger, hvor i særdeleshed Green Kitchen Rejser handler om at rejse med børn rundt i hele verden. Mine varmeste anbefalinger.

Du kan læse min omtale af Green Kitchen Stories HER
Du kan læse min omtale af Green Kitchen Rejser HER
Du kan finde opskriften på Quinoa-, mandel- og myntesalat HER
Du kan finde opskriften på Aubergineruller HER
Du kan besøge Green Kitchen Story bloggen HER

Kunne du lide denne artikel, så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du kan også dele artiklen, hvis du kender nogen, den kunne interessere, og husk også at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev med nyt om mad og sundhed.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!