København – wonderful Copenhagen

1 sep, 2018 | Et besøg værd, Inspiration og Oplevelser

København – wonderful Copenhagen. Overalt, hvor du bevæger dig i København, finder du skønhed, charme og hygge, og byen bugner af smukke steder, charmerende åndehuller og indbydende cafeer og restauranter. Jeg har udvalgt et par af mine absolutte favoritsteder i København, så hvis du skal tilbringe en dag eller to i vores smukke hovedstad, så kan du her finde et par tips og anbefalinger til de – efter min mening – skønne steder, hoteller, restauranter og cafeer.

Start med at tage traveskoene på og gå en tur langs søerne, rundt på Christianshavn, Refshaleøen, Kongens Have eller Nyhavn og de små charmerende gader bag Strøget. Nyd byens skønne stemning, de smukke huse og bygninger, som København også er kendt for.

Når jeg besøger København, så benytter jeg mig ofte af Brøchner hotellerne. Kæden har en lang række hoteller, servicen er god og morgenmaden økologisk. Flere af hotellerne tilbyder et glas gratis vin i lobbyen eller baren imellem kl. 17 og 18, ligesom der ofte er musikarrangementer eller andre spændende arrangementer. Jeg har boet på flere af hotellerne, blandt andet Hotel Danmark, Avenue og SP34, og sidstnævnte er min absolutte favorit. SP34 er et top charmerende hotel med et hyggeligt og integreret reception og bar område. Du kan læse mere om Hotel SP34 HER.

I forbindelse med hotel SP34 ligger den vidunderlige restaurant Väkst, hvor også den økologiske morgenmad indtages. Det er en morgenmad af meget høj klasse, økologisk, delikat og med små specialiteter og friskpressede juicer. Det hele er meget lækkert, indbydende og charmerende.På Väkst kan du også nyde den skønneste middag i smukke og hyggelige omgivelser.

Der er en afslappet stemning og atmosfære i København, mange hyggelige baggårde, små oaser og charmerende gamle huse. Man føler sig godt tilpas. Dette billede er taget bag hotel SP34, der også råder over lokaler i baggården samt en lille hyggelig baggårdsterasse på 1. sal.

Et andet charmerende Københavner hotel er Hotel Sanders. Madforlivets udsendte, Patricia Thyberg, har besøgt stedet og er begejstret. Hun skriver: “Hotel Sanders er et luksuriøst og charmerende hotel placeret i hjertet af historiske København. Med en placering lige bag Det Kongelige Teaters Gamle Scene er Hotel Sanders en hyggelig kombination af historie, design, kreativitet og enkel elegance. Det føles som at træde ind i sin egen dagligstue – her er hyggeligt og man føler sig hjemme.

På hotellets tagetage har man skabt et orangeri samt en tagterrasse, hvor livet og udsigten kan nydes over en dejlig kop kaffe og en sprød croissant. I stueetagen finder man en delikatesse, cocktailbar samt aftensmadservering, som både kan foregå inde, men også i hotellets hyggelige gårdhave.

Hotel Sanders formår gennem understated luxury at få både boende og kort besøgende gæster til at føle sig godt tilpas og hjemme. Det er et hyggeligt sted at mødes til en brunch/frokost eller bare en eftermiddags kaffe. De formelle og gængse tanker om, hvad et hotel er, bryder Hotel Sanders og jeg synes de gør det yderst godt og gennemført. Jeg kan derfor varmt anbefale at lægge et besøg forbi og opleve den skønne ambiance, som Hotel Sanders byder på.”

Trænger du til et hvil og en god kop kaffe, så kan cafeen Atelier September på Gothersgade varmt anbefales. Her serveres god kaffe i smukke nordiske omgivelser, og cafeen har en lille butik tilknyttet, der sælger smukt kunsthåndværk. Det er også muligt at spise enkle og lette måltider på stedet. Adressen er Gothersgade 30, og du kan læse mere om cafeen HER 

Har du lyst til at nyde en god frokost i de allersmukkeste omgivelser, så kan jeg varmt anbefale dig at besøge Aamanns 1921. Adam Aamanns nye restaurant er ikke bare stemningsfuld og smuk, de serverer også fantastisk god mad. De er blandt andet kendte for deres nyfortolkning af det danske smørrebrød. Du kan se deres delikate rejemad herunder, deres kartoffelmad er også i særklasse god, og du kan læse min omtale af Aamanns 1921 HER

På det gamle tårn på Knippels bro finder du nu det charmerende Kulturtårn, der er åbent for kaffe, øl, vand og let frokost. Det er super hyggeligt og en ganske særlig oplevelse, enten at sætte sig på den smalle terrasse allerøverst og nyde udsigten over København eller at nyde en let anretning og specialøl på en af etagerne. Tårnet er som regel udsmykket med spændende kunst, og her er charme og vid udsigt over Københavns havn og tage.

Der er utallige smukke steder i København og exceptionelle huse. Her trappeopgangen i Ny Carlsberg fondens smukke residens lige overfor Glyptoteket.

København har så meget at byde på, og jeg kan varmt anbefale dig at tage turen rundt i byen til fods eller på cykel. Tag dig tid og nyd atmosfæren, livet og hyggen i vores smukke hovedstad. Hold øje med denne artikel, for den bliver løbende udvidet med flere skønne og smukke steder.

Var du tilfreds med denne artikel København – wonderful Copenhagen? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Æggeerstatninger eller veganer æg

Æggeerstatninger eller veganer æg

Jeg vil gerne fortælle, at der findes en lang række enkle og billige muligheder for selv at lave æggeerstatninger. Du behøver ikke købe dyre Veganer æg - som den veganske erstatning for æg, kaldes for "Alge æg" eller "Veganer æg".  Ønsker du at skifte et par af dagens...

Er kød sundt?

Er kød sundt?

Er kød sundt? Jeg er på ingen måde fanatisk, men vi har i mange år spist rigtig meget kød i Danmark og gør det stadig. Faktisk hører vi stadig til blandt de folkefærd i verden, der spiser mest kød. Derfor er det relevant at spørge, er kød sundt? Der er to veje at gå....

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!