På eventyr i Australien og Tasmanien

14 nov, 2017 | Et besøg værd, Inspiration og Oplevelser

Jeg har netop været på eventyr i Australien og Tasmanien, og jeg har ganske enkelt tabt mit hjerte til det smukke land down under. Min rejse startede i Sydney, derefter Blue Mountains og så Tasmanien. Drømmer du også om en rejse til Australien, så kan det varmt anbefales. Det er en lang flyrejse, men min rejse forløb forbløffende godt. Jeg rejste med Qatar Airways fra København, og efter et par timers stop i Doha gik turen videre til Sydney. Hele turen tog 25 timer, men det føltes ikke helt så langt, og al træthed blev som blæst væk, da jeg ankom til smukke og solrige Sydney.

Sydney er en eventyrlig, betagende og hyggelig by. Den er fyldt med grønne parker, skønne restauranter og cafeer og ikke mindst selvfølgelig Jørn Utzons fantastisk smukke operahus. Den helt særlige charme, som Sydney efter min mening har, skabes dog primært af vandet, der omgiver Sydney og danner små og hyggelige vige. Fra Circular quay afgår der hyggelige både til forskellige områder af Sydney. Jeg synes, at der var noget bekendt ved de lidt gammeldags både, som de sejler rundt med, og det viste sig da også, at det var samme slags, som jeg flittigt havde benyttet under mine mange rejser til Hong Kong, de såkaldte Star Ferries, der fragtede os fra Kowloon over til Hong Kong øen og tilbage igen. Det er, for mig at se, en stor del af charmen ved at være i Sydney, at man kan tage en båd til eksempelvis Watson’s Bay eller en af de andre skønne bays.

Et andet sted, der varmt kan anbefales, er Balmoral Beach, der er et top charmerende område med en dejlig strand. På Balmoral Beach ligger også et af mine absolutte favoritsteder i Sydney, nemlig dejlige The Boathouse, The Boathouse er en hyggelig restaurant i form af et træhus, der ligger lige på stranden. Der er en stemning af sol, strand, sand og sommer på The Boathouse, der serverer såvel god kaffe som virkelig veltillavet mad. Jeg tilbragte en halv dag i solskinnet på The Boathouse og nød atmosfæren, vandet og stedet. Du kan læse min omtale af The Boathouse via linket nederst.

Sydney har også en skøn Botanical garden, og en travetur igennem den botaniske have giver fred i sjælen. Den er smuk og det er en dejlig travetur fra det travle handelsområde i centrum, sydover til Operahuset, havnen og The Fishmarket.

Det nye upcoming område i Sydney hedder Potts Point. Det er  et område, der tidligere var det såkaldte red light district med barer, letlevende damer og høj musik. Der er blevet ryddet op i det meste, og nu ligger det ene renoverede og smukke træhus ved siden af det andet. Stedet har udviklet sig til et mondænt og spændende sted. Jeg boede her den første nat på hotellet Spicers Potts Point, der består af to smukke, sammenbygede gamle træhuse. De er blevet totalt men nænsomt renoverede og resultatet er endt med et rigtig hyggeligt hotel. Servicen på stedet var i top og værelserne store, smukke og komfortable, flere af dem med smukke gamle balkoner.

 

Fra Potts Point tog jeg til Blue Mountains. At besøge Blue Mountains er en af de største naturoplevelser jeg nogensinde har haft. Og bjergene ser faktisk blå ud. Det skyldes et optisk fænomen, der kaldes Rayleigh scattering. Det er små partikler i luften, blandt andet fra de mange eucalyptustræer i Blue Mountains, der, når solens stråler rammer, får bjergene til at fremstå blå. Der er betagende smukt.

 

Jeg er så heldig at have en rigtig god rejsearrangør, der hjælper mig med flyrejser, spændende hoteller og oplevelser. Denne rejse var, som mine tidligere rejser, arrangeret af dejlige Estelle Torp fra Discovery Travel, og alt fungerede bare mere end perfekt. Estelle og hendes mand rejser selv over hele verden, og det er en stor fordel, at de kan give tips og gode råd fra destinationerne. Estelle havde varmt anbefalet et resort i Blue Mountains, One & Only Wolgan Valley. De to nætter der var den absolut dyreste del af min rejse, men også den bedste. Jeg har aldrig boet så smukt et sted med så fantastisk service. De mange ture ud i de omgivende områder med vandrestøvler eller i terrængående jeep – og med en af stedets mange kyndige naturvejledere – var ganske enkelt uforglemmelige oplevelser. Maden, servicen, omgivelserne, de små huse, som vi boede i, kænguruerne, der var lige udenfor din dør, alt var noget af det mest fantastiske, jeg nogensinde har prøvet. Herover kan du se min favoritmorgenmad, når jeg er i Australien, nemlig avocado, asparges og pocherede æg. Her blev de servderet med krydret, kogt quinoa, normalt serveres det med et stykke rístet surdejsbrød til. Du kan finde opskriften på min australske morgenmad, ligesom du kan læse hele min beretning fra Blue Mountains via linksene herunder.

 

På One & Only Wolgan Valley bor man i velindrettede og hyggelige villaer, der ligger spredt ud over hele området. Her ser du min villa, og lige udenfor min dør hoppede kænguruerne rundt. De havde et godt liv. Den første morgen jeg trak gardinerne fra, der sad der en lille kængurufamilie; mor, far og baby lige udenfor vinduet. Jeg stod helt stille og betragtede dem, indtil den lille sprang op i moderens pung, og de fortsatte deres færd. På Wolgan Valley lever dyrene trygt og godt, og der gøres en stor indsats for at skabe optimale betingelser for natur- og dyreliv. Der var helt betagende smukt, og flere gange følte jeg det, som at jeg var midt i en Jurassic Park film. Du kan læse hele min beretning fra Blue Mountains og Wolgan Valley via linket herunder.

 

Har du lyst til at læse flere af mine rejseberetninger fra Australien og andre steder i verden, at få tips og ideer til drømmedestinationen, så har jeg åbnet en helt ny sektion på min hjemmeside, som jeg kalder “Et besøg værd”. Her kan du altid følge med og finde gode rejse- og restauranttips. Der vil i de kommende uger dukke flere artikler op om såvel Australien som Tasmanien og London.
Følg med HER  
Du kan læse min omtale af The Boathouse HER
Du kan læse om min tur til Blue Mountains HER
Du kan hente inspiration fra min tur til Tasmanien HER

Var du tilfreds med denne artikel ? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Æggeerstatninger eller veganer æg

Æggeerstatninger eller veganer æg

Jeg vil gerne fortælle, at der findes en lang række enkle og billige muligheder for selv at lave æggeerstatninger. Du behøver ikke købe dyre Veganer æg - som den veganske erstatning for æg, kaldes for "Alge æg" eller "Veganer æg".  Ønsker du at skifte et par af dagens...

Er kød sundt?

Er kød sundt?

Er kød sundt? Jeg er på ingen måde fanatisk, men vi har i mange år spist rigtig meget kød i Danmark og gør det stadig. Faktisk hører vi stadig til blandt de folkefærd i verden, der spiser mest kød. Derfor er det relevant at spørge, er kød sundt? Der er to veje at gå....

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!