Australien og Blue Mountains

Forsiden Et besøg værd Australien og Blue Mountains. En af de smukkeste natur- og hoteloplevelser jeg nogensinde har haft, var One & Only Wolgan Valley, Blue Mountains i Australien

     5
Australien og Blue Mountains

Australien og Blue Mountains. En af de smukkeste natur- og hoteloplevelser jeg nogensinde har haft, var One & Only Wolgan Valley, Blue Mountains i Australien. Wolgan Valley er en stor naturpark, der ligger cirka tre timers kørsel vest for Sydney, i området, der kaldes Blue Mountains. Der er betagende smukt, og midt i det hele, langt fra alting, har man etableret et helt fantastisk resort.

One & Only Wolgan Valley er et unikt, autentisk og luksuriøst sted lige midt i den smukkeste natur, som du kan forestille dig. Resortet består af en hovedbygning og et par og tyve omgivende huse. Alt er bygget i naturmaterialer og er perfekt tilpasset natur og dyreliv i området. Som gæst bor du i de hyggelige og yderst velindrettede huse, hvor kænguruerne hopper rundt lige udenfor vinduerne.

Du indtager dine virkelig lækre måltider i hovedbygningen, hvor der er to restauranter med en fantastisk udsigt over området. Du er omgivet af de smukke, blå bjerge, der vitterlig fremstår blå, når solen skinner. Det skyldes et optisk fænomen, der kaldes Rayleigh scattering. Det er små partikler i luften, blandt andet fra de mange eucalyptustræer i Blue Mountains, der, når solens stråler rammer, får bjergene til at fremstå blå. Der er betagende smukt.

Chefkokken Nancy er en mester i at tilberede fantastisk velsmagende måltider, primært tilberedt af lokale råvarer. Hun prioriterer, at grønsagerne så vidt muligt dyrkes på stedet eller hos nærliggende farmere. Nancy har aftaler med mejerier, avlere og producenter i nærområdet, og hun tilrettelægger måltiderne efter, hvilke råvarer der er tilgængelige. Alt brød bages på stedet, og til morgenmaden serveres der friskpressede juicer, smoothies, Bircher mysli og tre slags hjemmelavet mysli, frugt og meget, meget mere. Såvel frokost- som aftensmåltider er tilberedt af råvarer af allerhøjeste kvalitet, og det smager virkelig godt. Det er en høj standard, der hersker på One & Only Wolgan Valley, og Nancy styrer køkken og menu med overmåde kompetent hånd. Du kan finde Nancys opskrift på Australsk morgenmad med asparges, laks, quinoa og pocherede æg via linket herunder, hvor du også kan finde opskriften på den traditionelle australske morgenmad med Avocado, laks og pocherede æg på surdejsbrød.

Området er stort, naturen og dyrelivet mangefacetteret, og heldigvis er der masser af tilbud om ture ud i naturen. Du kan komme med et af stedets mange naturvejledere på vandre- eller jeep tur, eller du kan komme med det store terrængående køretøj på solnedgangstur. Det hele kan varmt anbefales, for det giver uforglemmelige naturoplevelser og et stort indblik ind i, hvor meget naturvejlederne gør for at optimere forholdene for områdets dyre- og planteliv.

Herunder kan du se et billede fra solnedgangsturen. Det var som at være med i en Jurassic park film. Oprindeligt og betagende smukt og storslået.

Jeg kan på det varmeste anbefale Wolgan Valley og Blue Mountains, det var en oplevelse for livet, og noget af det smukkeste, jeg nogensinde har set.

Følg med i mine rejser HER
Du kan finde Nancys opskrift på pocherede æg, avocado eller asparges HER
Du kan finde Nancys opskrift på Wolgan Valley granola HER
Du kan læse mere om min rejse til Australien og Tasmanien HER   
Du kan læse min omtale af Sydney og The Boathouse HER
Du kan hente inspiration fra min tur til Tasmanien HER

Var du tilfreds med denne artikel ? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.