Søde kartofler er sunde

25 feb, 2016 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Søde kartofler er sunde og en stadigt mere populær spise. De orange delikatesser serveres efterhånden hyppigt som tilbehør på danske middagsborde. Søde kartofler ligner umiddelbart almindelige kartofler, men de har faktisk ikke så meget med kartofler at gøre. De tilhører rodfrugtfamilien og har en helt anden smag end almindelige kartofler. De er sødere og også en hel del sundere.

Søde kartofler er rodfrugter, og helt oprindeligt er de orange knolde døbt batat. Den søde kartoffel indeholder samme mængde stivelse som en hvid kartoffel, men er tillige rige på gavnlige stoffer, der hjælper til at stabilisere blodsukkeret og øge insulinfølsomheden. Disse stoffer sidder i skallen, og derfor kan det betale sig at skrubbe kartoflerne og spise dem med skal på, i stedet for at skrælle dem.

De største sundhedsfordele ved at spise søde kartofler ligger dog primært i det høje fiberindhold samt de mange sunde antioxidanter. Det høje fiberindhold giver større mæthed, og de mange mikronæringsstoffer kan styrke immunforsvarets evne til at beskytte dig mod sygdom. Søde kartofler indeholder særligt mange C vitaminer, betakarotener, B1 vitaminer samt mangan og kalium. Disse mikronæringsstoffer er særdeles gavnlige for stort set alle indre kropslige processer. Søde kartofler kan anvendes til rigtig mange retter, de kan bages, moses, anvendes som hjemmelavede, bagte pomfritter eller rives i gryderetter, wok eller kager.

Søde kartofler

Søde kartofler

Du kan finde opskriften på bagte, søde kartofler med sorte hvidløg her
Du kan finde opskriften på grønkålssalat med søde kartofler her 

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!