Salat med grønkål, granatæbler og søde kartofler

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Salat med grønkål, granatæbler og søde kartofler

     4

Denne delikate salat med grønkål, granatæbler og søde kartofler strutter af sundhed. Den ser samtidig smuk ud og vil pynte på ethvert middagsbord. Granatæbler er fyldt med nærende og sundhedsfremmende stoffer, og søde kartofler er gode for fordøjelse og blodsukker. I kombination med grønkål og sunde fedtstoffer må denne salat betegnes som noget nær den ultimative salat.

Grønkål er nemlig fyldt med sunde fibre, afgiftende stoffer og masser af vitaminer og mineraler. Så spis løs af den skønne grønkål, som også sagtens kan anvendes rå i salater. Tricket er at hakke grønkålen rigtig fint, næsten som du hakker persille, og så lade den trække lidt i dressingen før servering. Så bliver den ellers lidt ”seje” kål rund og blød og lige til at sætte tænderne i. Husk at vælge den økologiske grønkål, den smager bedre og så undgår du uønsket kemi i maden. Er det ikke sæson for grønkål, så kan den erstattes af frisk spinat eller andre former for salater.

Ingredienser 4 prs.

300 g grønkål
2 søde kartofler
4 gulerødder
2 faste æbler eller pærer (stykkerne vendes i citronsaft)
50 g Valnødder
Kernerne fra 1 granatæble

Dressing

Ekstra Jomfruolivenolie
1 tsk. honning
Flagesalt og friskkærnet peber
Friskhakkede krydderurter
Saften fra ½ citron

Fremgangsmåde

Skræl gulerødder og søde kartofler. Skær dem i mindre stykker og bag dem i ovnen i 30 min. ved 180 grader. De tages ud af ovnen, køles af og vendes i ekstra jomfruolivenolie, tilsat salt og peber samt hakkede krydderurter. Imens rodfrugterne bages, så skylles grønkålen grundigt og de tykke stilke skæres fra. Grønkålen snittes meget fint, ligesom persille, og blandes med de bagte rodfrugter, de fintskårne pærer eller æbler og granatæblekerner. Salaten vendes i dressingen og står ca. 15 min. før servering for til sidst at drysses med hakkede valnødder.

Du kan læse mere om søde kartofler HER
Du kan finde opskriften på bagte kartofler med sorte hvidløg HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.