Sundt krydstogt

10 jun, 2019 | Et besøg værd, Inspiration og Oplevelser

Sundt krydstogt. Da jeg først hørte om SeaDreams eventyrlige, eksklusive og ovenikøbet sunde krydstogter, satte jeg mig for at prøve det af. Jeg har ikke tidligere været på cruise men var tiltalt af, at der kun var 100 passagerer på dette skib, at der var tilbud om morgen yoga, tai chi, vandreture eller cykelture hver dag og super delikat, sund og grøn mad, hvis man altså ønskede den type mad, for du kunne i princippet bestille stort set alt, hvad hjertet begærede. Beslutningen blev truffet i sidste øjeblik, for der var ledige pladser på en uges cruise i Middelhavet, jeg sprang til, fløj til Nice, hvorfra vi tørnede ud en smuk oktoberaften, mens solen gik ned.

SeaDream er et norsk rederi, der tilbyder krydstogter på deres to cruiseships, Sea Dream 1 og SeaDream 2. Skibene er gennemførte, og har den fordel, at de ikke er så store. De kan rumme op til 100 passagerer og næsten samme antal besætningsmedlemmer på de fem dæk. Størrelsen er ideel og giver mulighed for en rolig og behagelig atmosfære, hvor du altid kan finde en hyggekrog, hvis du har lyst til tid i ensomhed, men også kan nyde selskab, hvis det foretrækkes.

En anden stor fordel ved skibenes størrelse er, at de kan lægge til kaj helt inde i centrum af de byer, der besøges. Normalt sejler skibene om natten og lægger for anker udenfor byerne. Tidligt om morgenen sejler kaptajnen så skibet det sidste stykke ind til byen, så solopgangen kan nydes under indsejlingen. Det var min favoritstund på dagen, for jeg er normalt tidligt oppe, og kunne her nyde min friskpressede grønsagssaft, mens solen stod op, og vi sejlede ind mod endnu et eventyr og en ny destination. Det var virkelig ideelt.

Maden ombord var fantastisk veltillavet, delikat og fremstillet af årstiden friske råvarer. Chefkokken Tomasz er i særklasse dygtig, og ugen var fyldt med kulinariske højdepunkter, og mulighederne for at leve virkelig sundt var absolut til stede, men fristelserne var der selvfølgelig også. Udover buffeter morgen og frokost var der et righoldigt menukort, og disse retter kunne bestilles når som helst, man måtte ønske det. Alt ombord var inkluderet i prisen, såvel mad som drikkevarer, og personalet stod klar til at assistere dig med dine mindste ønsker. Det gav ro, fleksibilitet, stor glæde og hygge.

I skumringen, når vi var mætte af dagens oplevelser, vandre- eller cykelture, så kunne solnedgangen nydes på øverste dæk med et glas vin, en drink eller en friskpresset saft, afhængig af ønsker og præferencer. Stemningen var god, afslappet og særdeles hyggelig, og vi gæster lærte hurtigt hinanden at kende, så snakken gik lystigt. Det var en stor fornøjelse.

Jeg har efterfølgende overvejet, hvad der var den primære årsag til min store begejstring for denne rejseform, for til min egen overraskelse, var jeg virkelig begejstret, og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg drager med SeaDream. Jeg kom frem til, at det handlede om antallet af passagerer, der maximalt er 100, det handlede om et dedikeret personale, der med humor og professionalisme varetog gæsternes mindste behov og sørgede for en god og afslappet stemning. Det handlede også om eventyr, for det er da fantastisk at opleve en ny destination hver dag, og det handlede om, at man altså sagtens kan tage på cruise og leve sundt og samtidig møde skønne mennesker fra 17 forskellige nationer, der alle bidrog med god, interessant og international stemning. Det var virkelig en skøn og god oplevelse.

Kokken Tomasz var et andet væsentligt omdrejningspunkt, for han sørgede for at inspirere og pirre vores smagsløg med fantastiske creationer og velsmagende, veltillavet mad. Nogle retter var helt enkle, som eksempelvis Tomasz’ signatur græskarsuppe, som du kan finde opskriften på herunder, mens andre var eventyrlige, inspirerende, udfordrende og interessante. Vi levede fantastisk godt ombord, og vejen til tilfredse gæster går også via god mad, og det skal jeg love for, at det var.

Vi oplevede mange smukke og charmerende steder, vi oplevede også uvejr, men heldigvis havde vi en særdeles fleksibel kaptajn, norske Thorbjørn, der simpelthen ændrede ruten, så vi kun havde en enkelt nat med storm. Det er også fordelen ved et mindre skib, at det er muligt at sejle efter det gode vejr og de gode oplevelser.

Vi lagde eksempelvis til på Ibiza, en ø, som jeg ikke tidligere havde besøgt, men som overraskede mig særdeles positivt. Jeg opholdt mig kun i Ibiza by, men her var charmerende, hyggeligt og en meget rar og afslappet atmosfære. Andre gæster tog på tur til hippiebyen og til særligt lækre strande, og vi vendte allesammen retur til skibet, hver især opfyldt af dejlige og positive oplevelser. Vi var også på Menorca, hvor byen Mahon charmerede os alle. Billedet i toppen af denne artikel er taget ved indsejlingen til Mahon. Det var en dejlig måde at rejse på.

Mæt af dejlige indtryk, af skønne, nye bekendtskaber og oplevelser, gik turen til sidst mod Barcelona, hvor turen sluttede for mit vedkommende.

Jeg følte mig glad og afslappet, og selvom denne rejseform ikke er billig, så følte jeg alligevel, at jeg havde fået rigtig megen livskvalitet for mine penge, så jeg vil tro, at når jeg lige har sparet lidt op igen, så ringer jeg nok til Jesper hos Peacock Travel og tørner ud på nye eventyr med skønne SeaDream.

Du kan finde opskriften på Tomasz’ signatur græskarsuppe HER
Du kan læse mere om Sea Dream krydstogterne HER
Du kan læse mere om min eventyrlige rejse til Australien og Tasmanien HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Æggeerstatninger eller veganer æg

Æggeerstatninger eller veganer æg

Jeg vil gerne fortælle, at der findes en lang række enkle og billige muligheder for selv at lave æggeerstatninger. Du behøver ikke købe dyre Veganer æg - som den veganske erstatning for æg, kaldes for "Alge æg" eller "Veganer æg".  Ønsker du at skifte et par af dagens...

Er kød sundt?

Er kød sundt?

Er kød sundt? Jeg er på ingen måde fanatisk, men vi har i mange år spist rigtig meget kød i Danmark og gør det stadig. Faktisk hører vi stadig til blandt de folkefærd i verden, der spiser mest kød. Derfor er det relevant at spørge, er kød sundt? Der er to veje at gå....

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!