Wassim – smagen, kvaliteten og Frederikshøj

29 aug, 2017 | Et besøg værd, Inspiration og Oplevelser

Wassim – smagen, kvaliteten og Frederikshøj. Wassim Hallal er manden bag gourmetrestauranten Frederikshøj. Her serveres mad af allerhøjeste kaliber, og Frederikshøj er i dag stedet, hvor et måltid mad får en helt anden betydning end den gængse. Den mad, der serveres på Frederikshøj er unik og oplevelsen uforglemmelig. Mad behøver ikke blot at stille sulten. Mad kan både betage, behage, smage, inspirere, pirre og overraske.

Wassim

Foto: Jesper Rais

Wassim Hallal er createur og en sublim kok, og han har igennem de seneste 15 år sat sit grundige fingeraftryk på udviklingen indenfor dansk gastronomi. Wassim har som få formået at flytte grænserne for vores opfattelse af, hvad der kan lade sig gøre rent mad- og smagsmæssigt. Det er netop lysten til at skabe nyt og flytte grænser, der driver værket for Wassim. Han er oprindeligt uddannet på Aalborg kokkeskole, og drog derefter til København, hvor han blandt andet arbejdede på Formel B. Efter en afstikker til udlandet vendte han hjem og satte i en årrække Molskroen på det gastronomiske verdenskort. De seneste otte år har Wassim huseret på Frederikshøj, og hans nyskabende gastronomi har velfortjent resulteret i tildelingen af en række af de allermest prestigefyldte priser indenfor gourmetverdenen, heriblandt en Michelin stjerne. Wassim Hallals restauranter er også to gange kåret til Danmarks bedste restaurant, noget ingen andre har formået.

Wassim - smagen, kvaliteten og frederikshoej

Lige nu sidder jeg på toppen af Frederikshøj med udsigt over Aarhusbugten og taler med Wassim. Vi er som udgangspunkt rørende enige om, at god mad er ensbetydende med højere livskvalitet og masser af glæde. Også når det gælder prioriteringen af gode økologiske råvarer, er vi på bølgelængde, men det er slet ikke vanskeligt at føle sig på bølgelængde med Wassim, for han er overordentligt hyggeligt selskab. For Wassim Hallal er kvaliteten af råvarerne afgørende for den gode smag. Derfor dyrkes der økologiske krydderurter heroppe på taget, og der indkøbes de allerbedste økologiske råvarer fra nøje udvalgte avlere. ”Det har stor betydning, hvordan de råvarer vi anvender i vores køkken er produceret”, siger Wassim. ”Der skal gode, friske og økologiske råvarer til at skabe de bedste smagsoplevelser, og derfor lægger vi særlig stor vægt på kvaliteten af de råvarer, som vi indkøber. Vi får dagligt leveret helt friske, økologiske råvarer, for på en restaurant som Frederikshøj forbruger vi en del”.

Foto: Jesper Rais

Responsen udebliver ikke, kundetilfredsheden er i top, og Frederikshøj er stedet, vi tager til, når vi ønsker at forkæle vores smagsløg, lade os inspirere eller for at fejre et eller andet. Frederikshøj er særdeles velbesøgt og har også et internationalt publikum. Det kræver selvsagt noget ganske særligt, at opnå det, som Wassim Hallal har opnået, og måske er det netop den evige lyst til at skabe noget nyt, der sammen arbejdsomhed, nysgerrighed og en ambition om bare at skabe det allerbedste – hver gang – der har gjort ham til en af Danmarks absolut bedste kokke og Frederikshøj til en af Danmarks absolut bedste restauranter. Mine varmeste anbefalinger.

Læs også artiklen, om Wassim, der med sine gourmetpizzaer ønsker at vise danskerne, hvor meget kvalitetsråvarer betyder for smagen HER
Find opskriften på Wassims delikate surdejsbrød HER

Var du tilfreds med denne omtale af Wassim – smagen, kvaliteten og Frederikshøj? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Æggeerstatninger eller veganer æg

Æggeerstatninger eller veganer æg

Jeg vil gerne fortælle, at der findes en lang række enkle og billige muligheder for selv at lave æggeerstatninger. Du behøver ikke købe dyre Veganer æg - som den veganske erstatning for æg, kaldes for "Alge æg" eller "Veganer æg".  Ønsker du at skifte et par af dagens...

Er kød sundt?

Er kød sundt?

Er kød sundt? Jeg er på ingen måde fanatisk, men vi har i mange år spist rigtig meget kød i Danmark og gør det stadig. Faktisk hører vi stadig til blandt de folkefærd i verden, der spiser mest kød. Derfor er det relevant at spørge, er kød sundt? Der er to veje at gå....

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!