Wassims surdejsbrød

Forsiden Sunde Opskrifter Sundt Brød og Bagværk Wassims surdejsbroed er et laekkert og luftigt broed, som kan bages i kasseroller eller i mindre forme. Broedet smager helt fantastisk godt

     6
Wassims surdejsbrød

Wassims surdejsbrød er et lækkert og luftigt brød, som kan bages i kasseroller eller i mindre forme. Brødet smager helt fantastisk godt, men det tager også et par dage at bage. Det svarer sig dog, for tilberedelsestiden er en væsentlig del af den gode krumme og smag. En anden vigtig del er råvarekvaliteten. Her anvender Wassim altid de bedste, økologiske eller biodynamiske meltyper. Har du lyst til at glæde familien eller dine gæster med et fantastisk surdejsbrød, så prøv Wassims surdejsbrød, det kan varmt anbefales.

Ingredienser til 4 små brød
10 g gær
1 dl vand, koldt
140 g hvedemel, tipo 00
80 g durummel
1 dl hvede-surdej
10 g flagesalt

Dag 1
Rør gæren ud i det kolde vand, tilsæt hvedemel, durummel og hvedesurdejen. Ælt dejen i en røremaskine i cirka 15 minutter, tilsæt salt og ælt dejen videre i cirka 2 minutter ved meget høj hastighed, indtil dejen er helt smidig.

Smør 4 små forme eller kasseroller med olivenolie og drys med durummel så alle siderne er dækket af durummel.

Del dejen i 4 lige store portioner, rul dem til boller og fordel bollerne med samlingen nedad i kasserollerne. Dæk kasserollerne til og lad dem hæve på køl natten over eller i mindst 8-12 timer.

Tilberedning

Dag 2
Tag formene eller kasserollerne ud af køleskabet og lad dem hvile ved stuetemperatur i cirka 6-8 timer, eller indtil dejen er hævet, så der er cirka 1 cm op til kanten af kasserollen eller formen.

Bag brødene i en forvarmet ovn på 250 grader i cirka 10 minutter, hvorefter du skruer ned for varmen til 200 grader og bager brødene videre i cirka 20 min., indtil de er gyldne og gennembagte. Vend brødene ud og stil dem til afkøling på en rist.

Wassim
Foto: Jesper Rais

Du kan læse min omtale af Wassim og Frederikshøj HER
Du kan finde opskriften på surdej HER
Du kan finde opskriften på hele familiens grydebrød HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Wassims surdejsbrød? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.