Artiskokker a la Roma

28 apr, 2016 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Artiskokker a la Roma er romernes foretrukne tilberedning af artiskokker. De spiser mange artiskokker om foråret, når de er i sæson, og serverer dem på mange forskellige måder, herunder nedenstående. Opskriften er fra Bogen “Rom – evig mad fra den evige stad”, skrevet af Helle og Alfredo Tesio.

Ingredienser til 4 personer

4 store, runde artiskokker
2 fed hvidløg
et bundt mynte (gerne den romerske art mentuccia)
Uraffineret salt og friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie
Lidt hvidvin
1 økologisk citron

Tilberedning

Rengør artiskokkerne, se herunder hvordan, og hæld dem i en skål med koldt vand. Del citronen og pres lidt af saften ud i vandet. Lad resten af citronen ligge i vandet.

Du renser artiskokkerne således:
Skær stilken af, så der er ca. 8-10 cm tilbage. Riv de første tre rækker blade af. Skær toppen af bladene med en skarp kniv. Skræl stilken ind til den hvide marv. Skræl bunden af artiskokken, så der kun er hjertet tilbage. Se efter, om der i artiskokken er tråde eller hår i midten, tag dem i så fald ud med en ske, en skarp kniv eller et Julienne jern.

Lad artiskokkerne ligge i vand med citronsaft, så de ikke bliver misfarvede. Pil hvidløgene og hak dem fint sammen med mynten. Fyld lidt af dette i hver artiskok sammen med salt og peber.

Sæt artiskokkerne tæt med hovedet nedad i en lille gryde med olie på bunden. Steg dem ved let varme i 5 minutter. Hæld et glas vin ved og lidt vand. Dæk med låg og lad dem stå over ilden ved svag varme i ca. 25 minutter, eller til de er møre.

Du kan læse mere om, hvorfor artiskokker er sunde HER
Du kan finde opskriften på artiskokker på jødisk maner HER
Du kan mere om bogen “Rom – evig mad fra den evige stad” HER

Var du tilfreds med denne artikel? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!