Bagt græskar med krydderier

17 dec, 2016 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Bagt græskar med krydderier er en virkelig delikat og skøn spise, enten alene eller som tilbehør til lam eller andet. Til bagt græskar kan du enten anvende Hokkaido græskar eller butternut squash, der også rer en form for græskar. Disse former for græskar har en delikat og mild smag, og i kombination med de skønne krydderier tilføres det blide græskar saft og kraft. Bagt græskar med krydderier smager fantastisk.

Ingredienser 4 prs.:

1 Hokkaido græskar eller 2 butternut squash
1 hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber

Krydderiblanding

4 spsk græskarkerner
4 spsk sesamfrø
2 spsk spidskommen
2 spsk korianderfrø
1 spsk peberkorn
1 tsk paprika
1 spsk flagesalt

Fremgangsmåde:

Flæk græskarret og fjern kernerne. Skær græskarret i store både med skallen på og læg dem på bagepapir på en bageplade. Vend med ekstra jomfruolivenolie, salt, peber, hvidløg og krydderiblanding (se herunder) og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter, afhængig af størrelsen.

Rist græskarkerner, sesamfrø, spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de begynder at tage farve, og krydderierne begynder at dufte kraftigt. Kom dem herefter i en morter sammen med salt, peberkorn og paprika og stød blandingen groft.

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!