Bagt græskar med krydderier

17 dec, 2016 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Bagt græskar med krydderier er en virkelig delikat og skøn spise, enten alene eller som tilbehør til lam eller andet. Til bagt græskar kan du enten anvende Hokkaido græskar eller butternut squash, der også rer en form for græskar. Disse former for græskar har en delikat og mild smag, og i kombination med de skønne krydderier tilføres det blide græskar saft og kraft. Bagt græskar med krydderier smager fantastisk.

Ingredienser 4 prs.:

1 Hokkaido græskar eller 2 butternut squash
1 hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber

Krydderiblanding

4 spsk græskarkerner
4 spsk sesamfrø
2 spsk spidskommen
2 spsk korianderfrø
1 spsk peberkorn
1 tsk paprika
1 spsk flagesalt

Fremgangsmåde:

Flæk græskarret og fjern kernerne. Skær græskarret i store både med skallen på og læg dem på bagepapir på en bageplade. Vend med ekstra jomfruolivenolie, salt, peber, hvidløg og krydderiblanding (se herunder) og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter, afhængig af størrelsen.

Rist græskarkerner, sesamfrø, spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de begynder at tage farve, og krydderierne begynder at dufte kraftigt. Kom dem herefter i en morter sammen med salt, peberkorn og paprika og stød blandingen groft.

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!