Cremet rødbedesalat med kyllingehakkebøffer

6 sep, 2017 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Cremet rødbedesalat med kyllingehakkebøffer er en delikat, let og velsmagende middagsret, der er super sund og mættende. Opskriften er udviklet af Sabine Murati til Charlotte Lillegaard Petersens bog Superkost til hjernerystelser. Du kan læse min omtale af bogen via linket herunder samt finde andre opskrifter med rødbeder.

Ingredienser Cremet rødbedesalat til 2 personer

OBS! Kokosmælken skal på køl i 8 timer før tilberedelse.
1 ds kokosmælk à 400 ml – brug kun den fede kokosfløde
800 g rødbeder
1 stort æble
Saft af en lime
1/2 tsk honning
Uraffineret flagesalt
Bredbladet persille til pynt

Fremgangsmåde
For at få delt kokosmælken i fed fløde og vand, stilles kokosmælken på køl i min. 8 timer. Vælg en økologisk kokosmælk uden diverse stabilisatorer, så den vil dele sig i en fast og en vandet del, når den bliver kold. I denne opskrift skal du kun bruge den faste del. Skrub rødbederne og læg dem i en gryde. Fyld gryden med vand og bring den i kog. Skru ned for varmen og lad rødbederne simre næsten møre under et tippet låg. Afhængig af rødbedernes størrelse tager det typisk 30-45 minutter. Stik i rødbederne – når det kun er rødbedens midte, der virker hård, er de ved at være færdige. Hæld kogevandet fra rødbederne og fyld på med koldt vand. Når rødbederne er kølet let af, skrælles de og skæres i fine tern à ca. 1 x 1 cm. Lad rødbederne ligge til afkøling, til de er stuetempererede – kokosdressingen smelter, hvis rødbederne er varme. Skær æblet i fine tern à ca. 1 x 1 cm. Bland rødbede- og æbletern sammen. Skrab ’den fede del’ af den kolde kokosmælk ud og pisk cremen luftig med en gaffel. Smag cremen til med limesaft, havsalt og evt. lidt honning og vend derefter cremen sammen med rødbede- og æbletern. Smag salaten til og top den med bredbladet persille inden servering.

Ingredienser Kyllingehakkebøffer til 2 personer

300 g hakket kyllingekød
Lidt chiliflager og uraffineret flagesalt samt friskkværnet sort peber
Gammeldags kærnet smør til stegning

Fremgangsmåde

Form det hakkede kød til 2 lige store bøffer, krydr dem med havsalt, sort peber og chiliflager og steg dem i smør, til bøfferne er gennemstegte. Servér kyllingehakkebøfferne til rødbedesalaten.

Du kan finde opskriften på min delikate Rødbedetærte HER
Du kan finde opskriften på Rødbedesalat HER
Du kan læse mere om, hvordan rødbedesaft kan sænke blodstrykket HER
Du kan læse min omtale af bogen Superkost til hjernerystelser HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Cremet rødbedesalat med kyllingebøffer? Så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!