Kolesteroltærte

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Kolesteroltaerte er en farverig og velsmagende groensagstaerte, rig på fibre og sunde naeringsstoffer

     5

Kolesteroltærte er en farverig og velsmagende grønsagstærte. Den farverige kolesteroltærte er rig på fibre og sunde næringsstoffer. Fibre hjælper til en god fordøjelse, men binder også brugt kolesterol og brugte hormoner og transporterer dem ud af kroppen. Tærten er let at bage og kan tilberedes i en stor tærteform eller i fire små.

Ingredienser til 4 personer

Tærtedej
150 g speltmel
50 g havregryn
50 g gammeldags kærnet smør eller ekstra jomfru olivenolie
50 g Skyr
1 tsk. uraffineret salt
lidt vand
Jomfrukokosolie til at smøre tærteformen med

Fremgangsmåde

Mel og havregryn blandes og smørret smuldres heri. Skyr og salt tilsættes, og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Forbages i 10 min ved 180 grader. Imens kan du tilberede fyldet.

Fyld
500 g rødbeder
200 g frisk eller frossen spinat
100 g gedefeta
2 æg
2 dl piskefløde eller mandelfløde
2 fed hvidløg
½ tsk. cayennepeber
½ tsk. friskrevet muskatnød
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Optø spinaten, hvis frossen eller skyl og dup den friske spinat og hak den groft. Skræl og riv rødbederne. Tryk eventuel overskydende væde ud af såvel dem som den frosne, optøede spinat. Læg de revne rødbeder nederst i den forbagte tærtebund. Mos gedefetaen med en gaffel i en dyb tallerken og fordel den i et jævnt lag over rødbederne. Fordel spinaten øverst. Pisk æg, fløde og krydderier sammen og fordel over tærten. Bag den i ovnen i 40 minutter ved 180 grader. Server eventuelt tærten med en lækker salat til.

Du kan læse mere om kolesterol HER
Du kan læse mere om, hvordan du spiser dig til kolesterol i balance HER
Du kan læse mere om kolesterolværdier og alder HER
Du kan læse mere om kolesterol og fedt HER
Du kan læse mere om, hvordan rødbeder kan virke gavnligt på dit blodtryk HER
Du kan læse mere om Kolesterolkogebogen HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Kolesteroltærte? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.