Det bedste glutenfri brød

10 jun, 2021 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Alle, der lever glutenfrit, ønsker opskriften på det perfekte glutenfri brød. Dette brød er ikke bare det bedste, det er også det letteste at bage.

Jeg kan anbefale, at du lader brødet hæve i en hæve kurv, så får du det smukkeste mønster på det runde brød. Du kan også sagtens forme det med hænderne i den facon og højde du ønsker.

Dette brød smager bedst friskbagt, så det er en god ide eventuelt at fryse halvdelen ned og lune i ovnen efter optøning.

Ingredienser

½ liter tempereret vand (ca. 40 grader)
10 g loppefrøskaller
1 tsk. uraffineret flagesalt
10 g gær eller 1 dl glutenfri surdej
125 g havremel (blend glutenfri havregryn)
125 g groft rismel
50 g quinoamel
2 tsk Xantan gum (kan udelades, men giver luftighed)
30 g knækkede boghvedekerner
30 g hele hørfrø

En samling af ingredienser til at bage glutenfrit brød

Fremgangsmåde til bagning af brødet

Loppefrøskallerne røres ud i vandet og står i 10 minutter. Massen piskes herefter med håndmixer i 2 minutter.

De øvrige ingredienser røres i, og dejen, der har konsistens som en tyk og fyldig grød, fyldes i en hæve kurv godt foret med rismel. Dejen trykkes forsigtigt ned i kurven og hæver i 1 time i køleskabet.

Vend dejen forsigtigt ud på en bageplade og sæt det i en 200 grader varm ovn. Bag det i 80 minutter i en almindelig ovn, eventuelt med en skål med vand i bunden for sprød skorpe.

Hvorfor bage glutenfrit brød?

Hvis du har cøliaki eller lider af glutensensitivitet, men du (ligesom alle os andre) elsker brød, så er et glutenfrit brød det oplagte alternativ.

Jeg har brugt lang tid på at udvikle den perfekte opskrift, og dette brød smager næsten nøjagtigt som almindeligt glutenholdigt brød.

Andre glutenfri brød

Hvis glutenfri brød er lige din smag, skal du simpelthen også prøve denne fantastiske opskrift på det lækreste glutenfri rugbrød 

Er du mere til boller? Denne opskrift giver de mest luftige, bløde glutenfri boller.

Prøv også disse forrygende valnøddeboller i glutenfri version.

 

Var du tilfreds med disse opskrifter? så må du meget gerne klikke “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!