Fantastisk nøddekage – glutenfri nøddekage med figner og friske bær

3 nov, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Denne glutenfri nøddekage er helt fantastisk delikat og velsmagende, og du kan bage den som en stor, rund kage eller fire mindre. Du kan bage bunden i forvejen og pynte den umiddelbart før servering.

Ingredienser til en eller 4 små glutenfri nøddekager – 8 personer

Bund
200 g hasselnødder
100 g kokossukker
75 g gammeldags kærnet smør
4 piskede æggehvider
Skal fra 1 økologisk appelsin

Topping
2-3 dl Skyr, græsk yoghurt eller kokosyoghurt,
1 mango
Eventuelt lidt gurkemeje
3 blommer eller mørke vindruer
2 friske figner
Brombær, blåbær og hindbær
Frisk mynte

Blend hasselnødderne og smelt smørret. Pisk derefter æggehviderne stive og tilsæt kokossukkeret lidt ad gangen. Riv appelsinskallen ned i sukkermassen og vend forsigtigt nødder og smør i. Smør en springform grundigt eller beklæd den med bagepapir og bag bunden ved 180 grader i cirka 20 minutter.

Blend Skyr eller græsk yoghurt, mango og gurkemeje, alternativt kan du anvende kokosyoghurt med mango, og fordel det over den afkølede bund. Pynt med blommer, friske figner, brombær, blåbær og hindbær og top med friske mynteblade.

Du kan også bage Nøddekagen i mindre forme og portionsservere den.

Her kan du finde opskriften på god, glutenfri æblekage.

Her kan du se en oversigt over alle mine glutenfri kager.

Var du tilfreds med denne opskrift på fantastisk nøddekage? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Denne squashsuppe smager virkelig godt og er let at lave. Hvis du som jeg ofte har mange squash i haven, så er det ideelt at tilberede denne skønne suppe. Ingredienser til 2 portioner squashsuppe 4-5 squash, ca. 900 g renset vægt 2 skalotteløg, ca. 80 g skrællet vægt...

Opskrift på vitamin drik

Opskrift på vitamin drik

Grønsager er gode kilder til vitaminer og mineraler, og du kan supplere dagens måltider med denne velsmagende, friskpressede grønsagssaft og dermed øge indtaget af mikronæringsstoffer. Særligt, hvis du drikker saften med det samme, du har presset den. Og så smager den godt, så prøv den…

Aspargestærte

Aspargestærte

Denne delikate aspargestærte er let at bage og smager forrygende. Du kan let bage den i en glutenfri version også, og den er velegnet som forret, frokostret eller hovedret med en god salat til. Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej. Ingredienser til 4 personer...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!