Glutenfri Æble kage – Opskrift på Glutenfri Æble kage

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Glutenfri aeblekage - denne opskrift paa glutenfri aeblekage hoerer til mine absolutte favoritter, og den smager helt fantastisk dejligt.

     7
glutenfri aeble kage

Opskrift på lækker, glutenfri æble kage. Skøn og virkelig velsmagende glutenfri æble kage, der er let at bage og er fyldt med gode, sunde ingredienser og velsmag i top.

Glutenfri æble kage – denne opskrift på glutenfri æblekage hører til mine absolutte favoritter, og den smager helt fantastisk dejligt. Den er som navnet antyder glutenfri, den er let at lave og kombinationen af æbler og det delikate mandel låg er perfekt. Glutenfri æblekage er let at bage og er helt uden gluten.

Ingredienser til 6 personer:

1 kg æbler
1 stang vanille
Saft af ½ citron

Mandellåg:

100 g mandler males eller blendes til mel
50 g kokossukker eller muscovadosukker
100 g gammeldags kærnet økologisk smør
1 æggeblomme
1 helt æg
1-2 tsk ægte Sri Lanka kanel
1 tsk mortede kardemommekapsler

Fremgangsmåde:

Æblerne skrælles og koges med vanille og citron. Afkøl og læg æblemosen i et lille smurt tærtefad. Blend mandlerne til mandelmel og bland det godt med sukker Tilsæt smør og pisk derefter først æggeblommen og senere det hele æg i massen. Tilsæt herefter krydderier efter smag og behag. Mandellåget bredes forsigtigt ud over æblemosen i tærteformen. Pynt eventuelt med lidt hakkede mandler og bag tærten i ovnen ved 170 grader i 35-40 min., til den er gylden og gennembagt.

Du kan finde opskriften på glutenfri æblemuffins HER
Du kan finde opskriften på glutenfri valnøddeboller HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.