Glutenfri æblemuffins uden sukker

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Aeblemuffins - sukkerfri og glutenfri

     9

Disse glutenfri æblemuffins er velegnede til lidt søndagshygge eller mellemmåltid. Æblemuffinsene er sukkerfri og glutenfri og er krydret godt med kanel og kardemomme.

Jeg har brugt lidt af min søndag på at eksperimentere med en ny opskrift på æblemuffins med æbler fra haven. Du kan se slutresultatet på billedet ovenfor, og de smager super godt – absolut en af mine favorit glutenfri kager.

Ingredienser til 10 stk

400 g æbler (skrællet vægt)
50 g blødt, gammeldags kærnet smør eller jomfrukokosolie
3 spsk Skyr eller mandelfløde
3 æg
5-6 abrikoser eller dadler, skåret i småbitte stykker
50 g hakkede hasselnødder
50 g hakkede mandler
50 g grovvalsede havregryn
50-75 g speltmel eller rismel, hvis glutenfri
2 tsk bagepulver
2 spsk ægte Sri Lanka kanel
1 tsk stødt kardemomme eller 6 kardemommekapsler, hvor skallen tages af og de små kardemommekorn ristes på panden og mortes
1 ksnp salt
1 knsp vanillepulver

Fremgangsmåde

Skræl æblerne og skær dem i små stykker. Rist kardemommekornene på panden. Blend smør eller jomfrukokosolie med æg, hasselnødder og mandler, Skyr eller mandelfløde og abrikoser eller dadler, skåret i småbitte stykker samt krydderier.

Derefter tilsættes mel og til sidst vendes æblestykkerne i dejen. Du kan tilpasse konsistensen med mængden af mel, men pas på at dejen ikke bliver for fast. Hæld dejen i små muffinforme, du sætter i en muffinbageform.

Bag dem ved 185 grader i 30-35 minutter til de er gyldne.

Du kan min mere traditionelle opskrift på æblemuffins her: Opskrift på Æblemuffins  
eller den glutenfrie version af traditionelle muffins: Opskrift på Glutenfri Muffins

Var du tilfreds med denne opskrift på Æblemuffins – sukkerfri og glutenfri? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.