Æblemuffins – Opskrift på Æblemuffins

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Æblemuffins – Opskrift på Æblemuffins

     2

Her får du en opskrift på suveræne æblemuffins med kanel og kardemomme. De smager forrygende, er lette at bage og passer lige til en hyggelig eftermiddag, hvor familien samles. Du kan roligt lave dobbelt portion og fryse ned.

Ingredienser 10 stk

300 g æbler (250 g skrællet vægt)
50 g blødt, gammeldags kærnet smør
3 spsk Acido yoghurt eller Skyr
100 g kokossukker eller muscovado sukker
2 æg
50 g hakkede hasselnødder
50 g hakkede mandler
75 g speltmel eller hvedemel
2 tsk bagepulver
1 spsk ægte Sri Lanka kanel
1 tsk stødt kardemomme eller 6 kardemommekapsler, hvor skallen tages af og de små kardemommekorn ristes på panden og mortes
1 ksnp salt
1 knsp vanillepulver

Fremgangsmåde.

Skræl æblerne og skær dem i små stykker. Rist kardemommekornene på panden. Rør smørret med sukker og yoghurt. Tilsæt krydderier, bagepulver, finthakkede hasselnødder og mandler samt æggene – et ad gangen. Derefter tilsættes mel og til sidst vendes æblestykkerne i dejen. Du kan tilpasse konsistensen med mængden af mel, men pas på at dejen ikke bliver for fast. Hæld dejen i små muffinforme, du sætter i en muffinbageform. Bag dem ved 185 grader i 30-35 minutter til de er gyldne. Du kan servere æblemuffins med lidt Skyr rørt med vanillepulver og revet citronskal, men de smager også fint som de er. Anvend økologiske ingredienser, de smager bedre og så undgår du unødig kemi.

Findes også i glutenfri udgave. Se opskrift på glutenfri muffins.

Jeg fandt forresten på denne opskrift en søndag, hvor jeg fik lyst til at hygge min med lidt nye opskrifter.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.