Gulerodskage – måske verdens bedste

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Gulerodskage – måske verdens bedste

     4
Gulerodskage - maaske verdens bedste

Prøv den skønneste gulerodskage, der vil glæde både børn og voksne. Gulerodskagen er nem at bage og smager forrygende dejligt.

Denne gulerodskage – måske verdens bedste – er et hit blandt såvel børn som voksne. Den er let og hurtig at lave, den er velkrydret, og den smager fantastisk.

Ingredienser:

200 g revet gulerod
50 g gammeldags kærnet smør
100 g kokossukker eller rørsukker
1 banan
2 æg
1 tsk stødte nelliker
2 tsk bagepulver
3 tsk ægte Sri Lanka kanel
2 tsk vanillepulver eller korn fra 1 stang
1 knsp salt
50 g rosiner
50 g hakkede hasselnødder
200 g speltmel

Fremgangsmåde:

Rengør gulerødderne og riv dem groft. Rør smør og sukker luftigt, tilsæt bananen og rør til dejen er jævn. Tilsæt herefter æg, et ad gangen, derefter krydderier og reven gulerod, rosiner og mel lidt ad gangen. Hæld dejen i en smurt form eller i flere mindre og bag den i en almindelig ovn ved 180 grader i cirka 30 minutter. Lad kagen køle af og server den, som den er, eller smør et tyndt lag glasur over. Glasuren laver du af lidt økologisk flormelis tilsat ganske lidt kaffe, Pynt med hasselnødder og revet gulerod. God fornøjelse.

Du kan læse mere om kokossukker her
Du kan læse mere om ægte og uægte kanel her
Du kan finde opskriften på lækre speltboller her

Var du tilfreds med denne opskrift? Så klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.