Veganer æg – vegansk erstatning for æg

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Veganer æg - vegansk erstatning for æg. Det er lanceringen af et nyt produkt, der kaldes for "alge aeg" eller "veganer aeg", der har faaet mig til tasterne. Jeg har lyst til at fortaelle, at der findes en lang raekke enkle, veganske og billige muligheder for selv at lave aeggeerstatninger

     8
Veganer aeg - vegansk erstatning for aeg

Veganer æg – vegansk erstatning for æg. Det er lanceringen af et nyt produkt, der kaldes for “Alge æg” eller “Veganer æg”, der har fået mig til tasterne. Jeg har lyst til at fortælle, at der findes en lang række enkle, billige og veganske muligheder for selv at lave æggeerstatninger. Det er således ikke nødvendigt at købe dyre, kunstigt frembragte æggeerstatninger. Du kan læse mere om Alge æg eller Veganer æg herunder.

Du kan således selv let fremstille erstatninger for æg, og der findes en række forskellige muligheder, enten hvis du ikke tåler æg, eller hvis du er veganer, og dermed ikke spiser æg. Det er super let og billigt, og du kan finde opskrifterne på æggeerstatninger herunder:

Hørfrøskum – erstatning for 1 æg

50 g hørfrø
1/2 l vand

Kog hørfrøene i vandet i 5-10 min og si derefter massen. 50 g hørfrøskum svarer til et æg.

Loppefrøskum – erstatning for 1 æg

1 tsk loppefrøskaller
3 spsk vand

Bland vand og loppefrøskaller. Den angivne mængde svarer til et æg, og kan tilsættes retten.

Agar agar – erstatning for 1 æg

1 spsk. Agar agar
1 spsk vand

Bland Agar agar pulveret med vand. Den angivne mængde svarer til et æg, og kan tilsættes retten.

Banan – erstatning for 1 æg

1/2 moset banan kan erstatte et æg i kager eller desserter, hvor banan kan passe ind smagsmæssigt

Peanutbutter – erstatning for 1 æg

3 spsk. peanutbutter kan erstatte et æg, hvor smagen af peanutbutter kan passe ind smagsmæssigt

Udblødte chiafrø samt kogte æbler kan også anvendes som æggeerstatninger, men er ikke helt så effektive som ovennævnte forslag. Ønsker du at lave vegansk scrambled eggs, så er kikærtemel et fantastisk godt bud, og det både smager og ligner den ægte vare. Vandet fra en dåse økologiske kikærter kan også piskes og anvendes som erstatning for æggehvide,

Alge æg eller Veganer æg

Alge æg eller Veganer æg sælges nu i danske forretninger. De bliver produceret i Californien og anbefales til veganere som erstatning for æg. Alge æggene eller Veganer æggene er fremstillet af konventionelle alger (altså IKKE økologiske), cellulose, fortykningsmidler, emulgatorer, smagsforstærkere, stabilisatorer og gær. Det sælges som pulver, men i en æggebakke, ovenikøbet med billede af af en lille sød kylling udenpå. Det til trods for, at produktet jo intet som helst har med hverken æg eller kyllinger at gøre. Tåler du ikke æg eller ønsker du ikke at spise æg, så vil jeg til hver en tid anbefale en af ovennævnte, hjemmelavede løsninger, der er super nemme, en del billigere og uden en masse fyld- og tilsætningsstoffer.

 

Du kan læse mere om æg HER
Du kan læse mere om vegansk levevis og B12 vitamin HER

Var du tilfreds med denne artikel om Veganer æg – vegansk erstatning for æg? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.