Forårsterrine med nye kartofler og asparges

16 jun, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne forårsterrine med nye kartofler og asparges smager helt forrygende dejligt og indeholder alt det bedste fra forårets høst. Opskriften stammer fra Kirsten Skaarups plantebaserede køkken, og er der nogen, der kan lave plantebaseret mad, der smager, så er det Kirsten. Denne forårsterrine er smuk både før og efter, at den sættes i ovnen. En terrine skal kunne skæres i skiver, og det kan denne forårsterrine også, hvis den står i pres efter bagningen. Lad den gerne stå i pres til dagen efter, den er bagt. Du kan også sagtens spise terrinen varm og direkte fra ovnen. Så er den blot ikke skærefast. Som bekendt er asparges trevlede, og de kan være svære at skære igennem på tværs, når de er kogt/bagt. Derfor har jeg her valgt grønne asparges, som er blødere end de hvide. Foretrækker du de hvide, så læg dem på tværs i formen i stedet for på langs. Så kan du stadig skære terrinen i skiver.

Ingredienser til 4 personer

¾ kg nye kartofler
250 g grønne asparges
100 g små nye gulerødder
2 dl havrefløde
2 spsk loppefrøskaller (kan evt. udelades)
3 spsk gærflager (kan evt. udelades)
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
2 spsk citronsaft + lidt reven skal (fra økologisk citron!)
friske timianblade, basilikum eller dild
evt. skærme af ramsløgfrø (kan erstattes af skiver af hvidløg) eller dildskærme
Du kan læse mere om marinering og tørring af ramsløgsfrø HER

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i meget tynde skiver på et mandolinjern. Det er vigtigt, at skiverne er meget tynde.
Skræl evt. det nederste stykke af de grønne asparges. Skær gulerødderne igennem på langs.
Pisk fløden grundigt med loppefrøskaller og gærflager (begge dele kan udelades).
Smag godt til med salt, peber og citronsaft samt lidt reven -skal.
Læg kartoffelskiverne lagvis med asparges og gulerødder. Brug en lav ovnfast form. Dryp lidt af flødemassen mellem lagene og drys med rund hånd med den valgte krydderurt.

Det øverste lag skal være kartofler. Gem lidt af fløden. Læg pres på terrinen og lad den stå en halv times tid. Bred resten af fløden ud på overfladen af terrinen og læg evt. skærme af ramsløgfrø eller dildskærme på.
Sæt formen i en 190 grader varm ovn og bag den 35-40 minutter. Hvis overfladen undervejs bliver for mørk, så dæk formen til.
Tag formen ud af ovnen, når kartoflerne er helt bløde, og sæt terrinen under pres igen, til den er afkølet, gerne til næste dag.
Skær skiver af terrinen og nyd den med en tomatsovs, det kan være den spanske nøddesovs, romesco, eller en japansk gomasovs.

Hvis du vil servere ekstra tilbehør til, anbefaler Kirsten Skaarup en sprød quinoafrikadelle, du kan finde opskriften HER
Her kan du følge Kirsten Skaarup og abonnere på hendes inspirerende opskrifter her Kirsten Skaarup
Her kan du læse mere om Kirsten Skaarup

Var du tilfreds med denne opskrift på Forårsterrine med nye kartofler og asparges? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Bananbrød med eller uden gluten

Bananbrød med eller uden gluten

Det lækreste og mest velsmagende bananbrød, du kan forestille dig. Det er let at bage, super velegnet hvis du har et par modne bananer eller fire og kan tilberedes med eller uden gluten. Ingredienser til et brød 100 g kokossukker eller 125 g brun farin 125 g...

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!