Forårsterrine med nye kartofler og asparges

16 jun, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne forårsterrine med nye kartofler og asparges smager helt forrygende dejligt og indeholder alt det bedste fra forårets høst. Opskriften stammer fra Kirsten Skaarups plantebaserede køkken, og er der nogen, der kan lave plantebaseret mad, der smager, så er det Kirsten. Denne forårsterrine er smuk både før og efter, at den sættes i ovnen. En terrine skal kunne skæres i skiver, og det kan denne forårsterrine også, hvis den står i pres efter bagningen. Lad den gerne stå i pres til dagen efter, den er bagt. Du kan også sagtens spise terrinen varm og direkte fra ovnen. Så er den blot ikke skærefast. Som bekendt er asparges trevlede, og de kan være svære at skære igennem på tværs, når de er kogt/bagt. Derfor har jeg her valgt grønne asparges, som er blødere end de hvide. Foretrækker du de hvide, så læg dem på tværs i formen i stedet for på langs. Så kan du stadig skære terrinen i skiver.

Ingredienser til 4 personer

¾ kg nye kartofler
250 g grønne asparges
100 g små nye gulerødder
2 dl havrefløde
2 spsk loppefrøskaller (kan evt. udelades)
3 spsk gærflager (kan evt. udelades)
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
2 spsk citronsaft + lidt reven skal (fra økologisk citron!)
friske timianblade, basilikum eller dild
evt. skærme af ramsløgfrø (kan erstattes af skiver af hvidløg) eller dildskærme
Du kan læse mere om marinering og tørring af ramsløgsfrø HER

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i meget tynde skiver på et mandolinjern. Det er vigtigt, at skiverne er meget tynde.
Skræl evt. det nederste stykke af de grønne asparges. Skær gulerødderne igennem på langs.
Pisk fløden grundigt med loppefrøskaller og gærflager (begge dele kan udelades).
Smag godt til med salt, peber og citronsaft samt lidt reven -skal.
Læg kartoffelskiverne lagvis med asparges og gulerødder. Brug en lav ovnfast form. Dryp lidt af flødemassen mellem lagene og drys med rund hånd med den valgte krydderurt.

Det øverste lag skal være kartofler. Gem lidt af fløden. Læg pres på terrinen og lad den stå en halv times tid. Bred resten af fløden ud på overfladen af terrinen og læg evt. skærme af ramsløgfrø eller dildskærme på.
Sæt formen i en 190 grader varm ovn og bag den 35-40 minutter. Hvis overfladen undervejs bliver for mørk, så dæk formen til.
Tag formen ud af ovnen, når kartoflerne er helt bløde, og sæt terrinen under pres igen, til den er afkølet, gerne til næste dag.
Skær skiver af terrinen og nyd den med en tomatsovs, det kan være den spanske nøddesovs, romesco, eller en japansk gomasovs.

Hvis du vil servere ekstra tilbehør til, anbefaler Kirsten Skaarup en sprød quinoafrikadelle, du kan finde opskriften HER
Her kan du følge Kirsten Skaarup og abonnere på hendes inspirerende opskrifter her Kirsten Skaarup
Her kan du læse mere om Kirsten Skaarup

Var du tilfreds med denne opskrift på Forårsterrine med nye kartofler og asparges? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Denne fabelagtige tomatsalat er fra Anettes seneste bog ”7 veje til et langt liv”, og den egner sig fortrinligt som tilbehør til grønne frikadeller og nye kartofler med persille. Ingredienser til 4 personer 1 salathoved 12 tomater, gerne forskellige sorter og farver...

Tomat frikadeller

Tomat frikadeller

Skønne, velsmagende tomat frikadeller med masser af saft og kraft. Prøv dem, for de er enkle at lave og supergode. Ingredienser cirka 8 stk 300 g tomater I håndfuld friske krydderurter persille, oregano, basilikum eller timian 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie + til...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!