Frugtbånd med blåbær og jordbær

15 maj, 2020 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Disse skønne og sunde frugtbånd med blåbær eller jordbær er et hit blandt såvel børn som voksne. Frugtbånd med blåbær eller jordbær stammer fra Sif og Noah Orellanas bog Sunde Slikmunde. De er lette at lave, er sunde og smager forrygende godt.

Frugtbånd med blåbær eller jordbær udgør perfekte indslag til fredagsslikskålen. De smager næsten ligesom vingummi, men er både sundere og uden sukker, e-numre og farvestoffer, som ellers normalt er at finde i slik.

Ingredienser

200 g friske/frosne jordbær
200 g friske/frostne blåbær
5 udblødte dadler eller 2 spsk flydende honning

kokosolie til pensling

Fremgangsmåde

Start med at pensle et stykke bagepapir med kokosolie. Tø bærrene op eller afvej og skyl de friske bær. Blend dem til en lind, homogen masse, eventuelt sammen med dadler eller honning. Fordel massen i et jævnt og tyndt lag på det smurte bagepapir på en bageplade. Du kan eventuelt anvende en dejskraber.

Sæt pladen i ovnen ved 75 grader (varmluft) i cirka 6 timer. Kig jævnligt til frugtbåndene undervejs, da tykkelsen på dine frugtbånd og den enkelte ovn kan få tørretiden til at variere en hel del. Du kan også lade massen stå i ovnen henover natten (i ca. 8 timer). Skru da ned til 60 grader.

Frugtbåndene er færdige, når overfladen er tør og fast og let kan fjernes fra bagepapiret. Lad det køle helt af. klip det i strimler og rul det sammen til små ruller. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Inspiration

Du kan finde opskrifter på glutenfri kager.

Og her kan du se en oversigt over glutenfri slik.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Salatbåde med hønsesalat

Salatbåde med hønsesalat

Skøn og enkel snack, der kan serveres som forret eller til en drink eller mocktail. Ingredienser til 4 stk. 4 hjertesalatblade 8 spsk. hønsesalat, enten købt fra Aarstiderne eller hjemmelavet, se fx link herunder Her finder du opskriften på hønsesalat Krydderurter og...

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!