Glutenfri Æbletærte – nem og lækker

18 jun, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Denne glutenfri æbletærte er ret fantastisk, og den smager virkelig godt. Hvis du ikke tåler mælk, æg, mel eller tilsat sukker, så er her en kage eller en dessert, som du med sindsro kan nyde.

Den er helt uden gluten, tilsat sukker eller mælkeprodukter. Hvis du gerne vil forkæle dine og andre smagsløg, så er denne glutenfri æbletærte den oplagte kage at vælge.

Ingredienser til en 6-8 sultne personer

3 dl usaltede pistacienødder
3 dl hasselnødder
4 dl udstenede dadler, udblødte
1/2 tsk vaniljepulver
1/4 tsk stødte nelliker
1/4 tsk stødt kardemomme
fintreven skal og friskpresset saft af 1 økologisk appelsin
1 tsk ekstra jomfruolivenolie
4 store æbler, skåret i tynde både
2 dl mørke rosiner
1-2 tsk ægte Sri Lanka kanel
lidt vand

Fremgangsmåde

Kom pistacienødder, hasselnødder, dadler, vaniljepulver, nelliker, kardemomme og appelsinskræl i en kraftig foodprocessor og kør det i cirka et minut. Det skal være meget finthakket men ikke som mos.

Smør en tærteform med olivenolie og fordel nødde-daddelmassen deri. Pres massen ud i hele tærteformen, så konsistensen bliver helt fast og stil tærtebunden i køleskabet et par timer. Så samler massen sig og bliver som en butterdejsbund, hvis ellers du har presset den nok.

Kom herefter æblebåde, kanel og rosiner samt appelsinsaft i en lille kasserolle og spæd op med lidt vand. Bring indholdet i kog, tag kasserollen af varmen og lad den stå og trække med låg på i 15 minutter.

Fordel herefter de bløde æbler og rosiner ovenpå tærtebunden og nyd en himmerigsmundfuld eller to, lavet af rene varer og uden tilsat sukker. Du kan tage lidt hjemmelavet mysli og varme på panden med lidt ekstra jomfru olivenolie eller gammeldags kærnet smør og fordele over kagen som topping, men den smager også godt uden.

Interesseret i at leve glutenfrit? Find mange flere glutenfri kager og læs mere om en glutenfri livsstil.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!