Glutenfri brunkager – skøn opskrift

2 dec, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Ingen jul uden brunkager. Min mormor bagte de allerbedste brunkager, og smagen og duften af dem står stadig i min hukommelse som selve indbegrebet af jul. Smagen og sprødheden er i særklasse god, og jeg har ud fra denne traditionelle opskrift udarbejdet en glutenfri version også. Du finder linket til opskriften med gluten nederst.

Ingredienser til glutenfri brunkager

60 g mørk sirup
100 g kokossukker
120 g gammeldags kærnet smør eller vegansk smør
5 g Sri Lanka kanel
2 g stødte nelliker
2 g stødt muskatnød
4 g potaske
20 g finthakket pomerans (kan udelades)
1 spsk citronsaft
Skrællen af ¼ citron
50 g finthakkede mandler
150 g groft rismel
100 g boghvedemel

Fremgangsmåde – sådan forbereder og bager du dine glutenfri brunkager

Bland sirup, kokossukker og smør i en gryde og lad det koge op. Rør krydderierne i samt den revne citronskal. Tilsæt derefter potasken, der lige røres op med citronsaft, før den tilsættes.

Lad massen i gryden køle helt af og tilsæt mandler og derefter de to slags mel. Snyd ikke med tiden, for er massen ikke afkølet, så kan dejen skille.

Form 2 ruller med cirka 7 cm i diameter og pak dem i bagepapir og køl dem ned. Skær tynde brunkager ud og bag dem ved 180 grader i cirka 8 min.

Du kan også finde opskriften på min mormors suveræne, traditionelle brunkager, bagt med speltmel (altså med gluten) her
Mormors brunkager

Var du tilfreds med denne opskrift på glutenfri brunkager? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!