Glutenfri citronmåne

18 jun, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Denne skønne, lækre og glutenfri citronmåne kan varmt anbefales. Den er let at bage, og smager friskt af citron.

Ingredienser til glutenfri citronmåne

Til dejen

125 g gammeldags kærnet smør
150 g rørsukker
3 store æg
150 g groft rismel
50 g majsstivelse
1 spsk mandellikør (kan udelades)
1 vaniljestang
1 tsk glutenfrit bagepulver
skal af 2 økologiske citroner

Til glasuren

200 g flormelis
saft fra 1 økocitron

Fremgangsmåde – sådan bager du din glutenfri citronmåne

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 150 °C. Find en lille springform på ca. 22 cm i diameter frem og beklæd den med bagepapir eller smør den.

Riv skallen fint af dine økologiske citroner. Smelt smørret og skrab kornene ud af vaniljestangen. Læg smeltet smør, sukker, vanilje, mandellikør og citronskal i en skål og pisk det til en blød og ensartet masse. Tilsæt æg, ét ad gangen, og pisk dem grundigt ind i dejen.

Vend mel, bagepulver og majsstivelse i til sidst, rør kun kortvarigt og hæld dejen i din springform.

Bag kagen i cirka 1 time med 150 grader.

Lad kagen køle, tag den ud af formen og sæt citronmånen på et fad.

Pres saften af den ene citron og lad den dryppe gennem en si. Rør glasur af flormelis og citronsaften. Lad glasuren stå og vente til den begynder at blive lidt fast, så har du mere styr på den, når du overtrækker kagen. Dæk med glasur, pynt eventuelt med citronskiver, spiselige blomster eller krydderurter og server.

Her kan du finde flere glutenfri kager. Som f.eks. glutenfri hindbærsnitter.

Var du tilfreds med denne opskrift på Glutenfri citronmåne? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Denne fabelagtige tomatsalat er fra Anettes seneste bog ”7 veje til et langt liv”, og den egner sig fortrinligt som tilbehør til grønne frikadeller og nye kartofler med persille. Ingredienser til 4 personer 1 salathoved 12 tomater, gerne forskellige sorter og farver...

Tomat frikadeller

Tomat frikadeller

Skønne, velsmagende tomat frikadeller med masser af saft og kraft. Prøv dem, for de er enkle at lave og supergode. Ingredienser cirka 8 stk 300 g tomater I håndfuld friske krydderurter persille, oregano, basilikum eller timian 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie + til...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!